Az ellenzéki pártok kavarnak, ahogy eddig

2022. május 25. 17:17

Hont András
Facebook
Pedig olyan szerénynek kéne lenniük, mint egy illegalitásba szorult ibolya.

„Akkor a fővárosi kavaráshoz néhány megjegyzés.

Nem az a baj, hogy egymástól különböző pártoknak egymástól különböző véleményük és eltérő érdekük van. Hanem az, hogy 1) ezt úgy próbálják érvényre juttatni, hogy össze nem tartozó dolgokat kapcsolnak össze úgy, hogy ezzel blokkolják a gondjukra bízott város ügyeinek megoldását. 2) Teszik ezt akkor, amikor egy minden elképzelést felülmúló elpicsázás után olyan szerénynek kéne lenniük, mint egy illegalitásba szorult ibolya, és spánielszemekkel kéne esdekelve nézniük a választóikra. Ehelyett kavarnak. Ahogy eddig.

Nézzük.

Még föl sem ocsúdott az ellenzéki közvélemény a 2018-as brutálbuktából politikusaik egyből osztozkodni kezdtek reménybeli önkormányzati posztokon. Ennek során egy alibi előválasztásos selejtező keretében az ellenzéki körökben jóval ismertebb és jóval népszerűbb Karácsony Gergely, akit a DK is támogatott, lenyomta Horváth Csaba szocialista kádert. (Horváth Zuglóban vigasztalódott végül, mert ő legalább tudja, hogy miért ne menjen börtönbe).

Közben a Fidesz gecire elverte az ellenzéket az EP-választáson, de a nyomorultak között a DK lett a legkevésbé sánta, tehát jól megünnepelte magát, és adott szótól nem zavartatva a főpolgármester jelölésre is megkísérelte rátenni a mancsát. Karácsony úrrá lett a puccskísérleten, és Borkai Zsolt segítségével főpolgármester lett.

A választás után a DK egyből kioperált két polgármestert az MSZP frakcióból, hogy övé legyen a legnagyobb városházi képviselőcsoport, és ezzel tartsa sakkban Karácsonyt. A párt azóta is a főpolgármester reszelését tekinti elsődleges feladatának.

A reszelés eközben másutt is zajlott. A főpolgármester-helyettességre jelölt Kerpel-Fronius Gábor összeférhetetlenség miatt lemondott frissen szerzett angyalföldi egyéni önkormányzati képviselői mandátumáról, ám kis híján nem lett belőle főpolgármester-helyettes, mert a szocialista káder Tóth József angyalföldi polgármester közölte, hogy csak akkor támogatják megválasztását, ha átadja a Momentum a választókörzetet a szocialistáknak. KFG sarokba szorítva erre igent is mondott, ám a Momentum meg bejelentette, hogy erre nem volt joga. Végül a Momentum és az MSZP egymással szemben indult, és a Tóth József által támogatott jelölt nyert.

Majd érkezett a menetrendszerű kibaszott nagy Fidesz-KO és az abból való konzekvenciák levonása. Ami azt jelentette, hogy a DK és a Momentum összeveszett, az a Lengyel László pedig, akit korábban a DK azzal vádolt, hogy összeesküvést sző a pártjukkal szemben, most Karácsonnyal szemben szervez puccsot néhány fővárosi polgármesterrel karöltve.”

(Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Összeveszett a DK és a Momentum, határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés erre a napra összehívott ülése.MTI/Bruzák Noémi)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyan, Bandi, ne lény oly szigorú! A lónak is négy lába van, mégis megbotlik. :D

Jó ez az ellenzék. Az itteni trollok is milyen elégedettek vele. Ki vagyunk mi, hogy megmondjuk, milyen ellenzék lenne jó? Jó ez így. MZP-stül, Feristül, Jakabostul, Bőszanettestül, mindenestül. Legfeljebb 2026-ban is a Fidesz nyer, hát istenem, majd csak túléljük valahogy!

Ledarálva, betöltve. Szórakoztatva.

Hát b+, ez egy akkora öngól, hogy szakad a háló. Gondolom a kollégák már miszlikre szedték, nekem nem hagytak semmit.

Na, csak meg kell kérdeznem, hogy a szerződés szerint járó pénzek visszatartása milyen összetartozó dologgal van összekapcsolva.

"
...az a Lengyel László pedig, akit korábban a DK azzal vádolt, hogy összeesküvést sző a pártjukkal szemben, most Karácsonnyal szemben szervez puccsot néhány fővárosi polgármesterrel karöltve.
"

Ezt a Lengyel Lászlós részt nem értem. Egyáltalán ugyanarra a Lengyel Lászlóra gondolunk?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés