Éjféltől újabb veszélyhelyzet van

2022. május 24. 19:34

Jámbor András
Facebook
Bejelentették, pedig semmi se változott. De tudjuk, a háborús veszélyhelyzet nem a háborúról szól.

„Éjféltől újabb veszélyhelyzet van. Háborús veszélyhelyzet. Orbán bejelentette, pedig semmi se változott ma. De persze tudjuk, a háborús veszélyhelyzet nem a háborúról szól. Ez csak kommunikációs trükk. A háborús veszélyhelyzet arról szól, hogy a megélhetési, lakhatási és élelmiszerválságban – amik a kapitalizmus válságaiként egyre csak erősödnek majd –, a kormánynak teljhatalma legyen. Csak nem merik kimondani, hogy  gazdasági baj van, és ráfogják a háborúra, mintha az ő politikájuk, például a 27%-os ÁFA, a nagycéges adóparadicsom politika, az összeszerelőüzem gazdaságpolitikájuk nem súlyosbítaná a válságok magyar hatásait.

Háborús veszélyhelyzet lesz tehát, hogy lenyomják majd a kritikus hangokat, hogy el se hangozzon ellenvélemény, hogy betíltsák a sztrájkot, ahogy ma a pedagógusokét, a tanárokét. 

Viszont a teljhatalom felelősséget is jelent. Teljhatalommal oldják is meg a megélhetési, lakhatási és élelmiszerválságban rájuk eső feladatokat! Ne mutogassanak képzelt ellenségre, hanem akkor tessék cselekedni! 

Tessék végre a tőke helyett a dolgozókat, a multik helyett a kisvállalkozásokat, a nagybirtok-rendszer helyett a helyi gazdaságokat, a gigaberuházások helyett a helyi közösségek szükségleteit, bérlakásépítést és energiahatékonysági beruházasokat támogatni. Ezeket én is támogatni fogom. Ebben a permanens válságban, ilyen teljhatalommal, 12 év kormányzás után már nem elég Sorosra, Gyurcsányra, Brüsszelre mutogatni.”

Nyitókép: Jámbor András Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Értem én, hogy szerintük nincs veszélyhelyzet, hiszen ők küldenek a fegyvereket!

Ki csinálta ezt a képet, ami a mandin évek óta látható?
Nem is hasonlítasz arra a képre. Tök ápolatlan vagy! nem zavar ez se téged, se a feleségedet, vagy élettársadat?

Fogszabályzóra még nem gondoltál? Nem ciki ennyi idősen selypegni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés