Joe Bident kitiltották Oroszországból

2022. május 21. 15:52
Az orosz külügyminisztérium válaszul az amerikai szankciókra közzé tett egy listát, amelyen a „véglegesen” kitiltott amerikai állampolgárok szerepelnek, köztük az amerikai elnök, a külügyminiszter és a CIA főnöke is.

Az orosz külügyminisztérium egy listát tett közzé, amelyen 963 fő neve szerepel. A dokumentum megosztása mellett a külügyminisztérium hangsúlyozta: „Washington ellenséges lépései továbbra is adekvát választ kapnak”. A minisztérium közölte, Oroszország ellenszankciói arra irányulnak, hogy magatartásuk megváltoztatására kényszerítsék az amerikai hatóságokat. A minisztérium hozzátette, hogy Oroszország nem keresi a konfrontációt, és nyitott az őszinte párbeszédre –  írja az Index a TASZSZ orosz állami hírügynökségre hivatkozva.

A kitiltottak listáján van Joe Biden amerikai elnök, Antony Blinken külügyminiszter és William Burns, a CIA vezetője is.

 A külügyminisztérium külön közölte, hogy 26 új nevet vett fel azon kanadaiak listájára, akiknek megtiltotta, hogy Oroszországba utazzanak, köztük védelmi vezetőket, védelmi iparági vezetőket és Sophie Gregoire Trudeau-t, Justin Trudeau miniszterelnök feleségét. Az utazási tilalomról szóló döntés az után született, hogy Joe Biden szombaton egy 40 milliárd dolláros segélycsomagot írt alá, amivel Ukrajnát segítik a háborúban.

A segély a szeptemberig tartó időszakra szól, és jóval nagyobb, mint a korábbi, 13,6 milliárd dolláros gyorssegély. A 40 milliárdból 20 milliárd fegyver és hadianyag, nyolcmilliárd általános gazdasági támogatás, ötmilliárd élelmiszersegély, egymilliárdot a menekültek megsegítésére szánnak, a többit nem részletezték.

Nyitókép: Chung Sung-Jun / POOL / AFP

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nehogy kezet fogjon orosz szellemekkel.

Biden nem sétálgathat ezentúl az odesszai tengerparton. Tudja ez a
Putyin mivel kell visszavágni a szankciókért.

Helyes! Úgyis csak eltévedne abban a nagy birodalomban.
Azt hinné, hogy Ukrajnában van, és megdicsérné Putyint.

Jól mondod: egyelőre. Sétálgatni, meg már most sem sétálgathat ott.

Lets go Brandon! - gratula a szavazóinak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés