Orbán Viktor új kormánya alkalmatlan

2022. május 20. 12:14

A magyar polgárok túszok.

2022. május 20. 12:14
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„A Magyarország előtt álló feladatok megoldására Orbán Viktor új kormánya nem alkalmas. Ez részben a zavaros struktúra, a hiányzó funkciók miatt van így. Részben pedig azért, mert a következő években olyan kihívásokkal kell a nemzetnek egyszerre megküzdenie, mint a rendszerváltás óta egyszer sem.

A Momentum ezért támogatni fog minden olyan javaslatot, ami Magyarországot megvédi, építi, jobbá teszi, de ellenez minden rossz megoldást. Ez a kormány azonban egy rossz politika folytatása, ezért nem támogatjuk, és a korrekcióját kérjük.

Amikor az új kormányról szavaztunk, arról is dönteni kellett, képes lesz-e ez a csapat hazahozni a pénzeket az utolsó eurócentig. Értsük jól az Orbán Viktort győzködő uniós vezetők gesztusát:

a magyar polgárok a túszok, az európai vezetők pedig a túsztárgyalók,

akik megpróbálják a fenyegetőző magyar miniszterelnököt jobb belátásra bírni.

Felelősség terheli a kormányt, mert van egy csak ránk jellemző válság, egy jövő-válság Magyarországon. Az elmúlt 12 év egyértelműen kudarcos területe az oktatás és az egészségügy. A magyar közoktatás rendszerét kizárólag az alulfizetettségük ellenére elhivatott iskolai dolgozók és pedagógusok tartják össze. Magyar specialitás lett a minden szakot helyettesítő tanár és papíron gyerekfelügyeletnek hazudott tanóra. Meg az a pedagógus életpályamodell, ahol valódi dilemma, hogy valaki a tanítás mellett mestertanári minősítést, vagy egy takarítói mellékállást célozzon-e meg, ha több pénzt szeretne.

Felelős az elmúlt tizenkét év azért is, hogy a Fidesz-kormány saját szerve, az Állami Népegészségügyi Központ 2013-as jelentése szerint két év alatt kisvárosnyi magyar, 32 ezer ember hal meg azért, mert rossz minőségű az egészségügy. Még egyszer: ezt nem én állítom, hanem a Fidesz-kormány – saját magáról. Azóta a számok valószínűleg nem javultak, de több ilyen jelentés nem készült. Nem nehéz kitalálni, miért. A Momentum nem a nemzetközi giga sportrendezvények ellen jött létre, de

nehéz belátnom, hogyan képesek vizes vébére meg Giro d’Italiára szórni a közpénzt, miközben ennyi magyar hal meg értelmetlenül,

és ennyi gyerek jövőjét veszik el az oktatás alulfinanszírozásával.

Oktatási és egészségügyi minisztériumot eleve nem találunk az új szerkezetben. Persze egy önálló minisztérium sem lenne garancia a sikerre, de biztosan jó ötlet egy nulla egészségügyi tapasztalattal rendelkező korábbi rendőrfőnökre bízni annak a területnek az irányítását, ami két évtizede a legnagyobb válsággal küzd Magyarországon? Mi az oka annak, hogy két külön minisztérium foglalkozik a közoktatással és felsőoktatással, mintha nem a mai általános iskola alapozná meg a középiskolások és egyetemisták jövőjét? Azt pedig egyenesen ijesztő látni, hogy a szociális terület, tehát a szegénység felszámolása is Pintér Sándor alá kerül. Miféle társadalmi mobilitást lehet elérni gumibotokkal? Vagy küld majd egy SMS-t, hogy kérjük, üljön át egy másik társadalmi osztályba?

Nagyon jó lenne, ha az Orbán-kormány leszámolna azzal, hogy a szegényeket üldözi a szegénység helyett. Nem igaz, hogy akinek semmije nincs, az annyit is ér. József Attilának, a gyufát feltaláló Irinyi Jánosnak vagy Csontváry Kosztka Tivadarnak soha nem volt semmije, de örökségük óriási, többek közt rájuk lehetünk magyarként büszkék.

Egy pandémia után, egy elhúzódó háború szomszédságában az új kormány közel fele, hat tárca foglalkozik gazdaságpolitikával. Mintha semmit nem értettek volna meg az elmúlt két évből. Minek kell történnie, hogy Orbán Viktor legalább a saját embereiben megbízzék, ne pedig versenyeztesse őket?

Tényleg mindennél fontosabb, hogy egyetlen Fidesz-politikus se nőhessen Orbán Viktor fölé?

Hogy fog ez a kormány működni? Ha például egy miniszter csökkenteni akarja a kisvállalkozók terheit (és ezt mi támogatnánk, jegyzem meg), hogy viszi át a másik öt gazdasági tárcán? Ilyen szerkezetet nem tudunk támogatni.

És vannak rossz személyi döntések is. Szerintem még Pintér Sándor is egyetért velem abban, hogy nem jó ötlet arra a Rogán Antalra bízni az összes polgári titkosszolgálat működtetését és a korrupció ellenőrzését, aki a letelepedési kötvénybizniszt tető alá hozta. Azt a programot, amely megengedte nemzetközi bűnözőknek, köztük a saját népét vegyi fegyverrel bombázó szíriai elnök táskás emberének és potenciális külföldi kémeknek, hogy pénzért magyar állampolgárságot vásároljanak.

Nem vagyok a pártpolitika ellensége. De nekem úgy tűnik, hogy a hatalomkoncentráció és a hatalommegosztás volt a kormány kialakításának szervezőelve, ahelyett, hogy Magyarország érdeke lett volna. Egy ilyen kormányt pedig a frakciónk nem támogathat.”

Fotó: Mandiner / Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. május 24. 17:18
Fekete-Győr segítséggel bejutott az országgyűlésbe, ( sajnos) hogy jön ahhoz egy ilyen kis Macska János, hogy minősítse azt a kormányt akik 2/3 os többséggel került hatalomra. Mi kell ahhoz, hogy ilyen kis senkiháziak kellő tisztelettel sunnyogjon a fű alatt. Az lenne a feladata,hogy normális hangon,normális építő javaslatokkal (teljesíthető,megfontolandó) álljon elő. Egyenlőre csak Orbán gyűlöletből próbál építkezni. Nem tanult a bukásából. Ő egy bukott senki politikus, egy nímand.
Vakfolt
2022. május 23. 06:55
A felénél beleuntam, ez a buzi úgy csinál, mintha ők nyerték volna a választást.. egészen elképesztően arrogánsan tudatlan.
írmag
2022. május 21. 21:29
Te nagyon sötét, Fekete-Győr (meg a többiek), nézz(etek) már végig egy Ifi Parkos rock and roll-t, vagy twist-et a politikailag nagyon mocskos Kádár korszakból, az akkor fiatalok vitalitásából. Mit akartok ti ma, itt Magyarországon, 2022-ben. A Louis Prima által megszeretgetett és eltáncolt swingről, még a mocskos Rákosi korból, csak a teljesség kedvéért szólok. Tűnjetek el a hazámból!
A közösség tagjaként
2022. május 21. 19:58
olyan jó dolga van a hülyéknek. mondhatnak akármit következmények nélkül ,..és még figyelnek IS rájuk! Erről a szabadonfutó megélhetési szégyentelen baromról IS tudja mindenki hogy nem beszámítható de azért figyelünk rá. Csak tudnám ki volt az aki erre szavazott?! Hasonlóan hülye lehet! Vagy mint a gyereknél van hogy 3H-s (HALMOZOTTAN HÁTRÁNYOS HELYZETŰ) a felnőtteknél is lehet ilyen 3H, úgymint : Hiszékeny, Hazug, Hülye. A nők esetében még 1: HisztIS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik