Matt Schlapp: A magyar szabadságharcosokat figyeljük

2022. május 19. 9:54
Az Amerikai Konzervatív Unió elnöke szerint Magyarország a követendő példa.

Amerikából is csodálják a magyarok munkáját, és hálásak a konferencia magyarországi megtartásáért - kezdte beszédét Matt Schlapp. Az Amerikai Konzervatív Unió első embere budapesti beszédében hangsúlyozta; Amerikából, innen és világszerte figyelik a CPAC rendezvényét. Magyarország most a megfelelő hely arra, hogy elkezdjék a beszélgetést arról, mi is folyik Európában. Jó érzés, hogy itt sokan hisznek abban, hogy ennek a nemzetnek kell eldöntenie sorsát, s nem Brüsszelnek, Párizsnak, Berlinnek vagy Washingtonnak.

Nektek kell döntést hoznotok”! – mondta.

Schlapp szerint Amerikának is hasonló gondjai vannak. Mint mondta, azért vannak itt, hogy figyeljenek és tanuljanak. Amerikában is olyan embereket választanak meg néha, akik kevéssé érdemesek a figyelemre. A jobboldalon tisztelik a magyar embereket, de az amerikai baloldal inkább meg akarja mondani, mit gondoljanak és mit csináljanak. 

„Az amerikai baloldal ellene van a vallásnak és át akarja írni keresztény történelmünket. Ki akarják törölni a szülőket a gyerekek neveléséből, és azt akarják, hogy a kormány visszavonuljon – nem az emberek életéből, ami jó lenne, hanem az NGO-k útjából. A médiát baloldalivá akarják tenni, de ha arányos a média, akkor valami bajt találnak ebben. Azt hiszik, övék a demokrácia, és ha a jobboldal ellenáll, mint a miniszterelnök, akkor azt mondják, az nem demokratikus. Trumpot is azzal támadták, hogy aláássa a demokráciát. Pedig a demokráciát a szavazóknak kell vezetniük, nem a globális bürokráciának”, mutatta be a helyzetet az amerikai szónok.

A házigazdákhoz fordulva Matt Schlapp arról beszélt, az ideológiánkat elutasítják a világ számos országában. „Kritikusainknak ezért ezt mondjuk: büszkék vagyunk, hogy Magyarországon lehetünk! Nem fogunk visszavonulni közös értékeink és céljaink támogatásától, legyen ez Ausztráliában, Brazíliában, Izraelben vagy itt, Magyarországon. Ezekkel a szabadságharcosokkal fogunk dolgozni világszerte. A magyar utcákon járni és történelmünkről tanulni csodás dolog”, mondta Schlapp, aki saját bevallása szerint csodálja a magyar szabadságharcosok történetét.

„Ez a harcosok ideje. Amerika is vissza fog térni, fel fog ébredni. Most azt hiszik, minden rendben lesz, de rájönnek, hogy ha nem teszik meg a megfelelő lépéseket, nem lesz így. Nincs jobb pillanat a CPAC számára, és a szabadság ki fog virágozni” – zárta gondolatait az Amerikai Konzervatív Unió elnöke.

***

Tekintse meg Tucker Carlson videóüzenetét a CPAC Hungary résztvevőihez!

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés