Legalább annyi vér lenne a fideszesek pucájában, hogy ne a kamu többséggel erőszakolják meg a jogot

2022. május 18. 14:15

Jámbor András
Facebook
Ennyi erővel semmilyen népszavazást se lehet kiírni.

„Legalább annyi vér lenne a fideszesek pucájában, hogy ne a kamu alkotmánybírósági többséggel erőszakolják meg a jogot és a népakaratot, hanem szavazták volna le a népszavazásunkat a Parlamentben.

Az a döntés, amit az álláskeresési járadék kapcsán hoztak jogi nonszensz, hiszen a Kúria azt mondta ki, azért mehet a népszavazás, mert közvetlenül nem érint költségvetési forrást. Míg az Alkotmánybíróság azt mondta most, mivel az időbeli hosszabbításhoz lehet, hogy kéne pénzbeli emelkedés is, már érint költségvetést. Csakhogy ez közvetett kapcsolódás. Ennyi erővel, semmilyen népszavazást se lehet kiírni, hiszen lehet, hogy kéne a nyomtatóba papírt venni hozzá, az meg már költségvetési tétel. Mondom a népakarat és a jog megerőszakolása. Szembe köpik azokat az embereket, akik gyűjtötték az aláírásokat, és szembe közpik azokat, akik aláírták. Vicc az egészben, hogy ezt a döntést az AB decemberben is meghozhatta volna.

De ettől a döntéstől a Diákváros ügye, a lakhatási válság ügye, a bérlakások ügye még van. Az álláskeresési járadék ügye, a megélhetési válság ügye, a bajba jutottak ügye még van. Eddig is mindent megtettünk a Diákvárosért, aláírásgyűjtés, konzultáció, tüntetés, népszavazási aláírásgyűjtés, ebben csak egy újabb eszköz lett volna, a népszavazás. Majd használunk más eszközöket!

Én támogatom Baranyi Krisztina kezdeményezését a helyi népszavazásra, és egy dolgot ígérhetek a Fudan kapcsán, be fogjuk hajtani a népakaratot, és ha nem a Diákváros épülne meg a helyszínen, egy kapavágását se fogunk engedni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Négy évig túlmozgásos lesz és hinni fog saját magában.....egyedül ő:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés