Hivatalos: őket kérte fel miniszternek Orbán Viktor

2022. május 13. 13:24
Mutatjuk az új kormány névsorát!

Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken. 

Emlékeztetett: Orbán Viktor korábbi nyilatkozataiban kifejtette, hogy a veszélyek évtizede áll előttünk; háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, komoly energiaválság jelei mutatkoznak, megpróbáltatások előtt állnak az európai gazdaságok, és a járványok korából sem lábaltunk még ki. Április 3-án az emberek világos döntést hoztak: elvárják az ország vezetőitől, hogy ezekkel a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megvédjék Magyarországot. Ki kell maradni a háborúból, és a kibontakozó európai gazdasági válság kérdéseire olyan válaszokat kell adni, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország megőrizhesse elért eredményeit. Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amely alkalmas arra, hogy az ország előtt álló kihívásokra jó válaszokat tudjon adni. Orbán Viktor ennek a logikának megfelelően alakította ki a kormány szerkezetét, és a kormányt vezető személyeket is ez alapján választotta ki – mondta a sajtófőnök.

A miniszterelnök

  • Semjén Zsoltot általános miniszterelnök-helyettesnek kérte fel, aki egyúttal nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterként is dolgozik majd.
  • Az Agrárminisztériumot Nagy István,
  • a Belügyminisztériumot Pintér Sándor,
  • az Építési és Beruházási Minisztériumot Lázár János,
  • a Honvédelmi Minisztériumot Szalay-Bobrovniczky Kristóf,
  • az Igazságügyi Minisztériumot Varga Judit vezetheti majd.

A kormányfő

  • a Kulturális és Innovációs Minisztérium vezetésére Csák Jánost,
  • a Külgazdasági és Külügyminisztérium élére Szijjártó Pétert,
  • a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetésére Rogán Antalt,
  • a Miniszterelnökség élére Gulyás Gergelyt kérte fel.

A Pénzügyminisztériumot Varga Mihály, a Technológiai és Ipari Minisztériumot Palkovics László vezetheti. Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszterként, Navracsics Tibor pedig területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszterként dolgozhat a következő négy évben.

(MTI)

Összesen 296 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na most indul csak be az oktatásegészségügyezés. Egyébként én sem értem, hogy ez a két ágazat hová tűnt. Gondolom, a 'kultúra' mögött kereshetjük, ám azért ez igen furcsa.

Segítsen már valaki!
Ki lesz a felelős az egészségügyért???? Merthogy az az egyik legfontosabb terület, amikor ennyi beteg ember él az országban.

:-) ez a focizni sem tud olyan ovis, végső, sértett csapás:-)
Az egész mondandódat hitelteleniti.
Sajnállak.

Kell ...az oktatásban pedig egy vérbeli tanító, aki pontosan látja, ha az osztályokban engedjük, hogy a viselkedés-dühkezelési problémás tanulókat összezárjuk az egyszerűen csak tanulni vágyókkal, abból csak pusztítás, pusztulás jön ki, ecetera...
Mint ahogy a playbackos-discjockeys megélhetési szórakozásbűnözőket sem kellene preferálni, ellenben az élőzenés, viselkedési küszöbbel működő helyeket nagyon is...
Emberarcú magyar életet - de legalább a lehetőséget - a magyar fiataloknak.

Annyi bizonyos, Budaházy kegyelmi lérvénye, valahogy, hónapokon keresztül, NEM ÉRKEZETT MEG a leköszönő Áder János asztalára.
Magyarország legnagyobb hatású politikai büntetőügyéről van szó, alapvető, hogy egy kegyelmi kérvényt ne TÉRÍTSENEK EL az "igazságszolgáltatás" még 2022-ben is tomboló vöröskutyák kölykei...

Belügy-höz fog tartozni az egészségügy.

Bebeeeeee, magasabb vagy:-) tényleg ovis szint:-))))
Féltékeny vagy.

Indokold meg, hogy miért mondod, hogy meleg, buzi vagyok és hogy nincsenek elveim?
Ez így olyan ballib támadás, vagdalkozás, kodszurkalas.
De: 14 évig kézilabdáztam, bebeeeee:-))

Te beteg vagy. Vagy üldözési mániád van féltékenységgel keverve .

Nekem nem fáj semmim, de ha neked ez jutott az eszedbe, szerintem keresd fel a pszichiáteredet, mert szükséged van rá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés