Szóvivő: Brüsszel kitart az olajembargó terve mellett

2022. május 13. 15:38
Úgy tűnik, az Európai Bizottság mégsem akar lemondani az olajembargóról.

Az M1 aktuális csatorna híradója felidézte, hogy péntek reggel a Politico című brüsszeli lap írt arról, hogy a lehetséges magyar vétó miatt kivehetik a hatodik szankciós csomagból az olajembargó ügyét. Az M1-nek küldött hivatalos válasz szerint azonban kitartanak az olajembargó terve mellett.

(MTI)

Nyitókép: Masanori Genko / Yomiuri / AFP

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Helyes, legyetek következetesek, mert esetleg a családotokat sajnálatos balesetek érhetik. (A mélyállam kazárjai a közelben sem lesznek, egyiknél sem.)
A bitó alatt is tartsatok majd ki, végig...

Az 1918. október 31-i budapesti forradalmat követően ...megjelent a rombolás...
Bajcsy-Zsilinszky Endre: „A szabadkőművesség... kötötte el a föld alatt vezetett szálakkal a nemzet ütőereit oly borzalmas biztonsággal, hogy annak csak a bolsevik üszkösödés lehetett a vége.”
Ma Brüsszelben uralkodnak az üszkösítők.

Mi meg maradunk a vétónál.

Mi is kitartunk az olajembargó ellen.

Tudjuk, hogy más országok sem értenek egyet az embargóval, de nem merik, vagy egyéb kényszerek miatt nem tudják ezt egyértelműen kijelenteni. A különböző halasztási kérelmek lényegében az adott ország részéről vétót jelentenek, hiszen nem mondanak le az olajról, miközben a többi ország mégis bevezeti az embargót.

Egyszerűbb, észszerűbb lenne, hogy az így mutatott látszat egység helyett rábíznák a tagállamokra, hogy le tudnak-e mondani az olajról, vagy nem. Napnál is világosabb, hogy az EU nem tud mindenben egységesen fellépni. Még a fegyverszállításba sem, és még jó, hogy azt nem akarják kötelezővé tenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés