Ha minden így marad, a nyugati kultúrának harangoztak

2022. május 8. 9:39

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
A multinacionális Aldi üzletház új imázsfilmmel lepte meg a vásárlóit.

„A multinacionális Aldi üzletház új imázsfilmmel lepte meg a vásárlóit.

Ebben a filmben pedig két fiatal, egy fiú és egy lány arról beszélget, hogy miért nem szabad, sőt tilos gyermeket vállalni.

Ez még csak hagyján, de a beszélgetés során ilyen mondatok hangoznak el a lány részéről, hogy neki a terhesség, az anyaság undorító, és hogyha a terhességre gondol, mindig az Alien, vagyis A nyolcadik utas: a halál című film jut eszébe.

Tudják, amikor egy ilyen földönkívüli lény, egy parazita növekszik az emberek testében, és aztán onnan kiszabadul, halált hagyva maga után.

Itt tart ma a Nyugat. Ma egy multinacionális cég ezzel próbál vásárlókat édesgetni magához.

Miközben egyébként a formállogika is azt mondatná velük, hogy sokasodjatok és szaporodjatok, hiszen akkor lesz nekem minél több vásárlóm. De amúgy ez teljesen mellékes.

Itt most, mondom még egyszer, a Nyugat lelkéről, állapotáról van szó.

És miközben a Nyugat itt tart, aközben a harmadik világban a Föld nevű bolygó azon helyein, ahol egyébként nincs mód, lehetőség normálisan fölnevelni akár egyetlenegy gyereket is, nyolcasával-tízesével szülnek az asszonyok.

És aztán azok a gyerekek, akik ott megérik a felnőttkort, majd természetesen hajóra szállnak, csónakba ülnek vagy elindulnak gyalog, hogy kikössenek itt nyugaton, egy jobb élet reményében. 

Ha mindezt az ember végiggondolja, és hozzáteszi, hogy nem tűnik úgy, hogy bármi is változni fog Nyugaton, akkor a végeredmény borítékolható. Ha minden így marad, a nyugati kultúrának és a nyugati civilizációnak harangoztak. Tehetünk valamit ellene? Persze, tehetünk. Egyrészt mondjuk nem megyünk be többet az Aldiba vásárolni, de ez csak pótcselekvés, bár szükséges.

Amit viszont igazából tehetünk, hogy szembemegyünk ezzel a mainstream gondolkodásmóddal. És megpróbáljuk betölteni a valódi, emberi küldetést és princípiumot.

Utódokat nemzünk. Végtére is a Jóistenen kívül mi, emberek csak az utódainkon keresztül vagyunk képesek kapcsolódni az örökkévalósághoz. És azért az nem olyan rossz cél.”

Az ALDI Magyarország németországi anyavállalata az ALDI Süd. Az ALDI Magyarország és az ALDI Nord nem azonos cég és nem ugyanahhoz a vállalatcsoporthoz tartozik. Az ALDI Magyarország az ALDI Süd vállalatcsoport részeként önálló marketingtevékenységet folytat, így az ALDI Nord reklám, illetve közösségi média megjelenéseit nem használja Magyarországon, ugyanakkor nincs is ráhatása azok alakítására.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az élet él, és élni akar" / Ady /. Akik ezt a szörnyű-beteges videot kitalálták, de eme nézet összes követője éli az életét, nem lesz öngyilkos, tehát jónak tartja az emberi létezést és életet! Tehát az Aldi-video önmagának is ellentmond!

Tedd mérlegre. És akkor mit látsz? Hozzá teszem, pillanatnyilag, mert érdemesebb lenne a leírt jövőképen elgondolkodni. Sőt, ha lenne eszed, akár vitába is szállhatnál ezzel.

Soha nem gondoltam volna, hogy valaha egyet fogok érteni Bayer Zsolttal, de most teljesen igaza van.
Hát hova jutott ez a világ ahol egy fiatal lánynak egy gyerek parazita???
Vajon mi lett volna vele, ha az anyja őt is parazitaként kezeli????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés