Olasz baloldali politikus: Orbán Viktor elszigeteltebb, mint korábban

2022. május 5. 8:48
Enrico Letta szerint egy olyan „illiberális sodródásokkal jellemezhető állam, mint Orbán Magyarországa összeegyeztethetetlen az Európai Unió szellemével”.

A La Repubblica online cikkében interjút jelentetett meg Enrico Letta olasz baloldali politikussal, aki Orbán Viktor magyar miniszterelnökről is beszélt. Az Európai Unió továbbra is megosztott az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatban – írja a lap. Arra a kérdésre, hogy milyen ereje és hitelessége lehet ennek az EU-nak a Putyin ukrajnai háborújához kapcsolódó válság kezelésében, Letta azt válaszolta, hogy a jelenlegihez hasonló szabályok egyetlen országnak engedik meg a vétójog gyakorlását.

„Orbán Magyarországának joga van a vétóra, akkor, amikor azt jónak látja” – mondja az olasz baloldali politikus. Letta szerint egy olyan illiberális sodródásokkal jellemezhető állam, mint Orbán Magyarországa összeegyeztethetetlen az Európai Unió szellemével.

Orbán elszigeteltebb, mint korábban. Az orosz invázió megzavarta a visegrádi országok szövetségét

– hangoztatja a baloldali politikus. Hozzáteszi: Lengyelországra, Szlovákiára és a Cseh Köztársaságra kell figyelni.

Letta kínosnak tartja, hogy az olasz Liga párt Orbán Viktor legnagyobb európai támogatója. „Olaszországban azok, akik azt gondolják, hogy konszenzusra jutnak azzal, hogy Orbánnal társulnak, teljesen félreértették a stratégiát, mert ahogy Putyin esetében történt, ez is egyre inkább negatív megközelítés lesz” – véli az olasz politikus.

Fotó: GLORIA IMBROGNO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a balos linkóci olvassa el - vagy fordítassa le - Orbán tusványosi beszédét... Vagy éljen itt, s kiderül, hogy baromságot firkál.

Van, akitől jobb, ha el van szigetelve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés