Vádat emeltek Fekete-Győr felpofozásával kapcsolatban

2022. május 4. 11:25
Az ügyészség közmunka kiszabására tett indítványt.

Nem várt részlet tette emlékezetessé Fekete-Győr András lemondását a Momentum elnöki tisztségéről. A Széll Kálmán téri sajtótájékoztatóján egy 48 éves férfi felpofozott egy sor momentumost, majd a leköszönő elnök is kapott egy pofont. Most vádat emeltek a pofozkodó ellen – írta meg a Magyar Nemzet.

A portál információi szerint szerdán emeltek vádat a pofozkodó férfival szemben, aki felpofozta a Momentum vezérkarának egy részét illetve Fekete-Győr Andrást,

azon a sajtótájékoztatón amin a politikus épp leköszönt a párt elnöki posztjáról.

„A 48 éves férfi tavaly októberben az egyik párt által megrendezett sajtótájékoztatón hangosan szitkozódott, majd több politikust is – köztük a párt leköszönő elnökét – megpofozott.” 

Az ügyészség a férfit garázdasággal vádolja, arra tettek indítványt, hogy közmunkát szabjanak ki rá.

Hogyan esett meg a Fekete-Győrt ért pofon?

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint 2021. október 11-én délután az egyik párt a II. kerület, Széll Kálmán térnél sajtótájékoztatót tartott. A vádlott a sajtótájékoztatót többször is kiabálással, illetve hangos szidalmazással zavarta meg. Amikor a párt egyik elnökségi tagja felszólította, hogy ne zavarja a rendezvényt, a vádlott válaszul megpróbálta megütni a politikust, aki azonban maga elé emelte a karját, ezzel az ütést elhárította. Ezt látva, a párt sajtóreferense is felszólította a vádlottat, hogy fejezze be ezt a viselkedést, amire a vádlott tenyérrel megütötte őt. Később a vádlott – továbbra is szitkozódva – még felrúgott egy mikrofonállványt is, majd ezután kis időre elhagyta a helyszínt. Amikor befejeződött a sajtótájékoztató, a vádlott visszament a rendezvény helyszínére, és a párt elnöki tisztségéről leköszöntő politikust arcon ütötte.

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem merik elítélni ebben a diktatúrában.

Fegyőr ügyéhez mennyi idő kell még?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés