Legyetek ti is Gyurcsányok!

2022. május 2. 13:27

Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog
A negyedik kétharmad hajnalán a DK elnöke kiadta az új ciklus ellenzéki politizálásának jelszavát.

»Nem kevesebb, hanem több ‘Gyurcsány’ kell!« – a negyedik kétharmad hajnalán a DK elnöke kiadta az új parlamenti ciklus ellenzéki politizálásának jelszavát, amivel, ha lefordítjuk magyarra, azt akarta mondani, hogy több DK kell. A Momentum elnöke is »fentről« csökkentené az ellenzéki pártok számát, míg a »kapitány« pont egy sokadik párt alapításán dolgozik. Anziksz csata után.

Az, hogy 13 évvel hivatalból való távozása után még mindig Gyurcsány Ferenc a magyar politikát meghatározó egyik politikus, komoly teljesítmény. Persze kevéssé a politikai karrierjét negyven éve, a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) funkcionáriusaként kezdő volt miniszterelnök (pozitív), mint sokkal inkább baloldali és ellenzéki politikustársai (negatív) teljesítménye. Sokan és sokszor elmondták már, hogy az ellenzéki pártok Gyurcsány Ferencet »sem kiköpni, sem lenyelni nem tudják«. Most, a negyedik kétharmad hajnalán ismét ez a helyzet.

A sorozatban negyedik bukta után a DK elnöke a másodperc tört része alatt teátrálisan átgondolta lemondását, és a maradás mellett döntött, valamint arra buzdította politikustársait, hogy »legyenek ők is ‘Gyurcsányok’«, valamint tudatta velük, hogy »nem kevesebb, hanem több ‘Gyurcsányra’ van szükség!«. Mivel a Demokratikus Koalíció egy oligarchapárt one man show, így a pártelnök nélkül aligha lenne életképes, Gyurcsányné Dobrev Klára pedig még nem tudta leánykori nevén futó politikusi karrierjét abba a szakaszba léptetni, amikor már megszabadulhatna férje politikai tehertételétől.”

Nyitókép: Isza Ferenc / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jakab már meg is fogadta Gyurcsány tanácsát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés