Megkönnyebbülten fogadták Brüsszelben Macron győzelmének hírét 

2022. április 25. 14:07
Több európai lap arra figyelmeztet, a francia szélsőjobb negyven százalék fölötti eredménye nagy társadalmi feszültséget jelent.

Rengeteg gratulációt kapott az uniós intézmények vezetőitől Emmanuel Macron a választási győzelme után, számol be az Euronews. Brüsszelben nem látták volna örömmel ellenfele, Marine Le Pen győzelmét. Azonban több európai lap arra figyelmeztet, a szélsőjobb negyven százalék fölötti eredménye nagy társadalmi feszültséget jelent.

A Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen a Twitteren azt írta, együtt előrelépnek Franciaországban és Európában is. Az Európai Tanács elnöke, Charles Michel pedig azt posztolta, „Bravo Emmanuel Macron, számítunk rád!” Az Európai Néppárt lengyel elnöke, Donald Tusk a vesztes elnökjelölt, Marine Le Pen Putyinhoz fűződő viszonyára utalva azt írta, „több Európa, kevesebb Oroszország, éljen Franciaország!”

 

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Támogatom Macront, vele lehet a leggyorsabban eljutni a francia kalifátusig, amit már régóta megérdemelnének.

Nem is érzed ennek a hírnek az abszurditását! Brüsszel ha a dolgát végezné- nem végzi- akkor neki aztán édesmindegy lenne, hogy melyik nép kit választ vezetőjének...

Meg egyébként is! Nem úgy volt, hogy a hatalom a népé?

Nem mellesleg nekünk ez pont így jó. A francia és német vezetők mindketten Orbán kegyeit fogják keresni, mert az lesz Európa vezető hatalma, aki mellé Orbán teszi a voksát. Csak ti annyira ostobák vagytok, hogy ezt nem is látjátok...

Látod, kapisgálod te ezt az egészet: Orbán win-win helyzetben van. Neki teljesen mindegy, hogy ki a franciák vezetője!

Beleavatkozott a kampányba? Emlékeim szerint nem ő ment Párizsba, hanem Le Pen és Macron jött Budapestre. Macron is fogadta az ellenzékét és miért hiszed, hogy egy 42%-os francia pártnak nincs banki fedezete? Csak szólok, Orbán nem arra fordul, ahonnan a szél fúj, hanem tudja, hogy honnan fog fújni!

Orbán nem nyal senkinek, hanem magyar érdekeket képvisel. Ezért szavaztunk rá, és nem az ostoba ellenzékére!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés