A „Kisbencsik” végre kimondta

2022. április 14. 7:31

Dávid Ferenc
Hírklikk
Eddig rendben. De hogyan tovább Bencsik úr, mert ennyivel nem elégedhetünk meg?!

„Miért kellett arra egy évtizedet várni, hogy a keresztény-konzervatív közösség tagjai közül végre valaki óvatosan kimondja, hogy a Magyar Televízió (MTV) politikai elfogultsága disszonáns és tarthatatlan? Miért csak a – zsinórban negyedik – Fidesz-győzelem után jött meg a szerző bátorsága? Talán most kapott engedélyt annak közlésére, amit egyébként mindenki tud?

Bár nem vagyok rendszeres nézője az MTV csatornáinak, de a sportközvetítések közbeni híradókat (egy percesek) néha végigszenvedem. Már ezekből is levonható az a következtetés, hogy az MTV nem csak elfogult (pártos), hanem szakmányban tényeket hamisít, és hazugsággyárként működik. Ha már a sportközvetítéseket szóba hoztam: a felvezető és értékelő műsorok nívója konvergál a nullához, különösen akkor, ha a magyar labdarúgó válogatott veszít. A »szakértőknek« nevezett személyek rendre hamis és félrevezető értékeléseket adnak.

Alkalomadtán (úgy félévente) megnézek egy-egy hosszú híradót, és már olyan is megtörtént, hogy meghívott vendégekkel folytatott beszélgetésekbe hallgattam bele. Az ukrán-orosz háború kapcsán mostanság ez többször előfordult, de hamar rádöbbentem, hogy ez teljesen fölösleges, hiszen az MTV hazug kommentátorai – főként a megszállás első napjaiban – még ukrán agressziót emlegettek, és jogosnak tartották az orosz beavatkozást.

Az meg már egyenesen a vicc kategóriájába tartozik, hogy április 14-én Lánczi Tamás (korábbi Figyelő főszerkesztő, még korábban Századvég elemző) meghívására MZP bevonulhat az MTV stúdiójába. Eleddig – kizárólag törvényi előírás következtében – mindössze öt percet kapott az M1 képernyőjén, most viszont egy komplett műsor áll az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltjének rendelkezésére. Az M1 komisszárjainak megfontolását értem: a nagycsütörtöki MZP szereplés kereteit kihasználva, tovább lehet szidalmazni/lejáratni a politikai ellenzéket, a demokratikus összefogás tagjait. Ez igen aljas, de könnyen átlátható koncepció. Azt viszont nem értem, hogy a hivatalosan újra kisvárosi polgármesteri pozíciót betöltő MZP mit remél ettől a diskurzustól? Felmentést, megértést, szolidaritást? Esetleg most akarja bepótolni a választás előtt elmaradt tv-szerepléseket? Vagy az M1 adásában fogja közzétenni új politikai programját? Félve és féltve mondom: nem biztos, hogy jó döntés volt elfogadni ezt az invitálást!”

Fotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szerző a DK gazdasági szakértője, régebben Demjén Sándor csicskása. Inkább arról regélne, hogy miképpen privatizálták ki az ÁFÉSZ-ek vagyonát és nullázták le a tagokat.

Ami pedig a poszt tartalmát illeti, állításával bizonyítja; volt lehetősége az ellenzéknek a közmédiát igénybe vetni, csak nem akarta, hogy mondhassa; a Fidesz kisajátította saját magának.
"Félve és féltve mondom: nem biztos, hogy jó döntés volt elfogadni ezt az invitálást!”

Emlékszem, Jakab bent volt az M1-en, madárnak, tyúknak öltözve és végig kotkodácsolta a műsort..
Erre és ehhez hasonló produkciókra ki kíváncsi vajon?
Még ha normálisan viselkednének.. No, de ez eddig nem ment nekik. Sem a parlamentben, sem az M1-en
Csak a cirkusz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés