Szél Bernadett és társai – ők a parlamentből kieső ellenzéki képviselők

2022. április 10. 16:00
Írta: Nagy Gábor
Nagy nevektől búcsúzik a Ház, de potyautasként ismét ott lesznek a törvényhozásban az MSZP mellett a Párbeszéd és az LMP politikusai is. Először lesz parlamenti frakciója a Momentumnak és a Mi Hazánknak.

A szavazatok százszázalékos feldolgozottsága után immár biztosan állítható: 135 országgyűlési mandátummal a háta mögött futhat neki az újabb kétharmados kormányzásnak a Fidesz-KDNP. Soha ennyien nem szavaztak még egy politikai közösség listájára (3 millió 57 ezer 195 voks) Magyarországon, mint április első hétvégéjén a kormánypártokra. Nyolcvanhét egyéni választókerületet zsebelt be a Fidesz-KDNP, 48-an listáról jutottak be a parlamentbe.

Ezzel szemben a Demokratikus Koalíció uralta baloldali összefogás tizenkilenc mandátumot tudott szerezni egyéni körzetekben, 38-at listáról. Új formációként – a Momentum Mozgalom mellett – bekerült a törvényhozásba a Mi Hazánk Mozgalom is, hat képviselővel.

Óriási veszteséget szenvedett el a Jakab Péter-féle Jobbik

Miközben a Gyurcsány-párttal egyre inkább szimbiózisban élő Jobbik parlamenti frakciója (9 fő) épphogy a felére esett vissza, addig a DK majd duplájára duzzasztotta létszámát – tizenhat képviselővel.

A Jakab Péter vezette alakulatból olyan nevek tűntek el, mint Csányi Tamás, Nunkovics Tibor, Magyar Zoltán és Szilágyi György egykori frakcióvezető-helyettesek.

Kiesett az Országgyűlésből a Jobbik frakcióigazgatója, Potocskáné Kőrösi Anita, de Rig Lajos, Kálló Gergely, Gyüre Csaba, Ander Balázs, Stummer János és az olimpiai bajnok vízilabdázó, Steinmetz Ádám sem ülhet be a Tisztelt Házba. Balczó Zoltán korábban bejelentette: visszavonul a parlamenti politizálástól. Az LMP-t is megjárt, de egészen a legutóbbi időszakig a Jobbik közelében induló Demeter Mártáról pedig már a voksolásokat megelőzően kiderült, hogy nem lesz ott az elkövetkezendő törvénykezési időszakban.

Nem mérettette meg magát a pártból kilépő Sneider Tamás, Farkas Gergely és Fülöp Erik sem. És bár az egykoron szintén Jobbikban politizáló Bana Tibor függetlenként elindult április 3-án, egyéni körzetét nem tudta megnyerni, így ő sem lesz ott a következő ciklusban.

Gyurcsány Ferenc pártja megerősödése ellenére könyvelt el némi veszteséget, így nem erősíti tovább a DK frakcióját Bősz Anett, Szakács László és Hajdu László. Utóbbi nyugdíjba ment.

És a potyautasok, akik szintén kiestek az Országgyűlésből

Már az ellenzéki előválasztási procedúrán elvérzett az MSZP-t, de a Párbeszéd frakcióját is megjárt Burány Sándor, a korrupciós botrányba keveredő Tóth Csaba, aki mögül időközben kifaroltak, és a DK-ba igazoló Molnár Gyula.

Varga László, Korózs Lajos, Mesterházy Attila egykori pártelnök úgyszintén nem lesz ott a Házban, ahogy a diplomaügybe belebukó Bangóné Borbély Ildikó sem.

Nem számíthat a Párbeszéd az Országgyűlésben Kocsis-Cake Olivióra, a Momentum Szél Bernadettre, az LMP pedig Hohn Krisztinára és társelnökére, Schmuck Erzsébetre.

Végül, de nem utolsó sorban nem ül be a parlamentbe az a Székely Sándor sem, aki négy éve listán szerzett mandátumot, de szinte azonnal kilépett a DK-frakciójából, és most az ISZOMM–Munkáspárt színeiben indult el.

Az országos listás választás eredményét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatban állapítja majd meg, legkésőbb április 22-én.

Nyitókép: Facebook

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy hete nem tudjuk Jakab Petike miért nem mondott még le?

Ez csupa jó hír. Egyedül Hohn Krisztina, aki nem gyűlölködött, nem kiabált, hanem felkészülve tartotta meg az észrevételeit, amik többnyire jogosak voltak. Ő maradhatott volna.

Hát, elmennek. Elmennek a fenébe. Hogy fognak hiányozni! És micsoda űr marad a munkájuk után!
Ki hajt így hasznot Magyarországnak, ha elmennek?
Micsoda szomorúság!
Bánat!
Nemzethalál!
Csak a lepra és a kolera eszi nélkülük az országot.
A tíz csapás után ez a tizenegyedik a Világra. Hogy elmennek.

DE VIGASZTALJON MINKET, HOGY ITT MARAD NEKÜNK FLETÓ. AKI MÁR NEM IS GYURCSÁNY, HANEM MINDENKI GYURCSÁNY.

Tényleg tiszta diliház.

DDD

Már írtam, a lőrinci piacon az öreg megsimogathatják a cicijeit.....s puszit is kaphatnak tőle.

A lányokról lehetne egy meztelen képet.......ha már az eszük nem fogja meg az embert.

"...a DK majd duplájára duzzasztotta létszámát - tizenhat képviselővel."

Ez volt Feri terve, és ez a terv sikerült. MZP meg Jakab elviszi a balhét, a DK pedig marad. Ferivel, Gréczyvel, Varga Frankenstein Zoltánnal meg a többi nagyformátumúval uralják majd az ellenzéki teret.

Nem lennék most az imperialisták bőrében. Langley-ben most biztos bőszen kattognak a telexgépek.

Magam nem járok a lőrinci piacra, a Lehel téri közelebb van hozzánk. Az egyik, abban a kerületben lakó ismerősöm - 55 éves - mesélte többször, hogy Ági végig puszilta az öregeket, átölelte, a cicijeihez szorította őket. Hatásos eszköz a győzelemhez a buták között.

A zöld ruhás puncija még frissebb lehet, de Ági is jöhet egy üveg szilvás unicum után.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés