Boris Johnson páncélozott járműveket és hajók ellen bevethető rakétákat küld Ukrajnának

2022. április 10. 9:50
A brit kormányfő szerint Ukrajna rácáfolt az erőviszonyokra.

Boris Johnson megígérte, hogy fegyvereket szállít Ukrajnába, hogy segítse az orosz katonai offenzíva megállítását. A brit kormányfő miután találkozott Zelenszkijvel, kifejtette, hogy „Ukrajna rácáfolt az erőviszonyokra, és visszaszorította az orosz erőket Kijev kapuitól,

amivel a 21. század legnagyobb katonai bravúrját hajtotta végre”.

Johnson közölte, „növeljük a katonai és gazdasági támogatásunkat, és globális szövetséget hozunk létre, hogy véget vessünk ennek a tragédiának, egyúttal biztosítsuk Ukrajna túlélését, szabad és szuverén nemzetként való boldogulását.”

A Downing Street szombat esti beszámolója szerint Johnson közölte Zelenszkijjel, hogy a brit kormány 120 páncélozott járművet szállít Ukrajnának, emellett hajók ellen bevethető rakétarendszereket is átad az ukrán fegyveres erőknek.

Nyitókép: MTI/EPA/Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram-oldala

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pusztuljon csak Ukjrajna és az ukrán még vagy 10 évig.
A háború béke.
Aztán, ha valaha véget ér a háború, ott lesz a szomszédunkban egy hadurak vezette, felfegyverzett, leállatiasodott, totálisan szétesett ország.

Biztos vagy benne, hogy az oroszok mindent bevetettek?

Anglia azt csinálja, amit az Usa mond neki. Iraki háború dettó ugyanez.

Itt lényegében az Usa harcol Oroszországgal. NATO fegyverek + ukrán katonák vs orosz fegyverek + orosz katonák. Mindkettő nyerni akar, és az az érzésem, hogy ugyan a Nato fegyverek jobbak, de az oroszok jobban akarnak győzni.

Ha minden így folytatódik, akár évekre elhúzódhat ez az egész.

Az ártatlanul elpusztultakat, a lerombolt városokat az ukrán vezetés megmenthette volna, ha néhány hónappal korábban nyilvánítja ki azt amire most már készek lennének: Ukrajna vállalja a semlegességet és lemond a NATO tagságról. De amerikai zsoldba szegődve ezt nem mondhatták ki, és Zelenszkij továbbra is az egész helyzet haszonélvezőjének, egyetlen nyertesének, Amerikának a szócsöve.

Lényegét tekintve ez történik. Senki nem próbál közvetíteni, tűzszüneti javaslatot tenni, mindenki a harcok folytatását segíti elő.

Érzek egy hangyányi különbséget: a 2014-es majdani puccs idején Victoria Nuland és az amerikai nagykövet személyesen támogatta a puccsistákat, plusz 5 milliárdot fektettek be ebbe a projektbe. Az ukrán vezetés vállalta, hogy amerikai érdekek szerint provokálja az oroszokat, akik egyszer csak reagáltak erre. Lehet, hogy túlreagálták, és az is igaz, hogy azt a rombolást, ami történt semmi nem legitimálja. De van az a pont, amikor egy nagyhatalom keményen fellép az érdekeiért. Ezt Amerika adott esetben ugyanígy megtette volna, sőt megtette a világ különböző pontjain ugyanilyen barbár módon. És milyen érdekes, a nemzetközi bíróság fennhatóságát Amerika ugyanúgy nem ismeri el, mint az oroszok. Talán pont azért, hogy őket se lehessen felelősségre vonni háborús bűnökért.

A mi szabadságharcainknak nincs ilyen előzményük.

Mocskos angolok, dögöljetek meg, mi közötök az orosz-ukrán konfliktushoz, miért fenyegetitek gyermekeim, unokáim életét. Nem volt elég, hogy késleltettétek Horthy kilépését, sok ezer zsidó ember halálát okozva.

Zelenszkij egy háborús bűnös.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés