Vitathatatlan eredmények

2022. április 2. 12:35

Bölöni László
Magyar Nemzet
Visszanyertük hovatartozási tudatunkat, amelyre mi, kint rekedtek szilveszter halk himnuszakor áhítattal szomjaztunk. Visszakaptuk büszkeségünket, biztonságérzetünket, önbecsülésünket.

„Parlamenti választások, ATV… Érthető, hogy az utóbbi hónapokban az ellenzék vezérpolitikusai ülnek le Rónai Egonnal szemben, és egészen más szavak „másznak” a magyarul tanulni kívánó fülébe. Kivétel nélkül, valamennyi meghívott érvelésében ugyanazok a szavak ismétlődnek. Tízszer, tizenötször. Nincs mondat, melyben ne szerepelne rendszeresen: lopás, rablás, korrupció, ostobák, tessék kevesebb ezt..., kevesebb azt…, elszámoltatás, leszámolás, lámpavas.

Mondhatnám erre, hogy no comment. Annyira pacifikus azért nem vagyok, hát hozzáteszem: mindenki magából indul ki. Ők is!

De ez a repetálásáradat nem véletlen. Céljuk van vele: elbizonytalanítani a fiatalokat és a még ingadozókat. Alattomos veszélyt tartalmaz ez az ismétlés. Mert tudott, hogy: „százszor ismételt hazugság igazsággá válik”. Ezért ismételnek és ismételnek. Döntés előtt tehát – kérném – jó lenne megfontolni a mondást. Elgondolkodni rajta!

Ami a fiatalokat illeti, megértjük lelkesedésüket, mellyel az újat keresik. Az övék a jövő. De remélem, érzik a nekik nyújtott gondoskodást: 25 éves korig adómentesség, gyerekes családok múlt évi adójának a visszafizetése, satöbbi.

Sehol ekkora támogatást fiatalok nem kaptak. Ez vitathatatlan!

A Fidesz 2010-ben munkahelyeket ígért. Egymilliót. A munka adja a legnagyobb biztonságot. Ígéretét a kormány túlteljesítette és Magyarországon a munkanélküliség (3 százalék) alig ismert fogalommá vált. Ez az eredmény vitathatatlan!

Ezzel át is lépek a határon.

Számomra, számunkra Magyarország – ahova látogatóba is alig-alig engedték a „halandókat” – a mennyországot jelentette. A 2004-es népszavazás rosszabbul esett nekünk, mint az otthoni valamennyi pofon. Anya tagadta meg a gyermekét. Ezt a bűnt tette jóvá az aktuális magyar kormány. Ez vitathatatlan!

Visszanyertük hovatartozási tudatunkat, amelyre mi, kint rekedtek szilveszter halk himnuszakor áhítattal szomjaztunk. Visszakaptuk büszkeségünket, biztonságérzetünket, önbecsülésünket.

Segítséget kapott az erdélyi gazdaság. Vállalkozások születtek és működtek.

Kulturális intézmények, színházak, magyar könyvkiadók kapnak fontos támogatást. Bölcsődék, iskolák, egyetemek létesítése és működése fedezett.

Ahol kell, templomaink fennmaradásáról gondoskodnak és az erdélyi fiatalok sportolása is támogatáshoz jut.

Mindez vitathatatlan! És ezt nem meghálálni kell, hanem ápolni és fejleszteni. Számomra vitathatatlan, hogy miként!”

 

Kiemelt kép: Székelyföld/Haáz Vince

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erdély velünk van!
VESSZENEK PARÁSZKAK!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés