Tüntetni akarnak Márki-Zay ellen a vásárhelyi romák

2022. március 17. 13:21
Kiverte náluk a biztosítékot Z. Kárpát karlendítése.

A Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat képviselője, a jogász végzettségű Rafael Balázs Leándrosz felszólította a hatpárti összefogás miniszterelnök-jelöltjét, Márki-Zay Pétert, hogy léptesse vissza az ellenzéki lista 9. helyén szereplő Z. Kárpát Dánielt, akiről nemrégiben napvilágra került egy olyan videofelvétel, amelyben náci karlendítéssel köszönt – írja a Délmagyar.

„Felháborodott cigány származású emberek, nem csak vásárhelyiek, kerestek meg a napokban Z. Kárpát Dániel náci karlendítése miatt. A jobbikos országgyűlési képviselő, aki a hatpárti ellenzéki lista 9. helyén szerepel, egy videón náci karlendítéssel köszönt, utána pedig ezen még jót is nevetett” – mondta el a portálnak Rafael Balázs Leándrosz. 

Z. Kárpátnak nincs helye az Országgyűlésben

„Z. Kárpát Dániel egy olyan emberhez köthető szimbólumot használt, akinek a lelkén több százezer cigány és több millió zsidó ember halála szárad.

Ilyen politikusnak véleményem szerint nincs helye az Országgyűlésben.

Vásárhely polgármestere, a hatpárti összefogás miniszterelnök-jelöltje a fórumain, videóin gyakran beszél a roma integrációról. Kérdezem én, ilyen emberek akarják a romákat integrálni, akik nem lépnek fel határozottan egy ilyen náci szimbólum használata ellen?” – kérdezte a roma képviselő, aki hangsúlyozta,

eddig sem hitt a Jobbik a Jakab Péter által hangoztatott irányváltásban. 

A cigány nemzetiségi képviselő azt is mondta a Délmagyarnak, hogy a Z. Kárpát Dániel-féle karlendítés nyilvánosságra kerülte után már

jobban értik a romák, hogy mire is gondolhatott Márki-Zay Péter akkor, amikor azt mondta, hogy a fasisztákat és a kommunistákat is képviseli az összefogásuk. 

Tüntetéssorozatot indítanak a romák

 „A hazai cigányság nevében felszólítom Márki-Zay Pétert, hogy intézkedjen annak érdekében, hogy Z. Kárpát Dániel visszalépjen a listájukról. Amennyiben ez nem történik meg, úgy kénytelenek vagyunk azt gondolni, hogy egyetértenek ezzel a mélységesen gyalázatos cselekedettel. Akkor a hazai cigányságnak nem marad más választása, mint hogy tüntessünk Z. Kárpát Dániel és a vele egyetértők ellen.

Tüntetéssorozatot indítunk, amelynek március 27-én Hódmezővásárhely lesz az első állomása”

– vetítette előre a roma képviselő, aki csütörtökön adja át a városházán a levelét Márki-Zay Péternek. 

Nyitóképen Márki-Zay Péter Varga Ferenc országgyűlési képviselő-jelölttel az apátfalvi fórumon. Fotó: Youtube

 

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A balliberális, közte a zsidó értelmiség is mindig lenézte a hazai cigányságot, s ez napjainkban sem változott. Cigány származású honfitársainkra csak mint a hatalom megszerzéséhez szükséges szavazókra tekintettek, s tekintenek ma is.

A DK, az MSZP tele van cigány-és zsidógyűlölőkkel, a Jobbik vezetőváltása csak taktikai "szelídséget" hozott, besimulást, a remélt konc fejében. A magyarországi cigányságnak világosan kell látnia, hogy az ellenzéki összefogás egyik markáns erővonala a rasszista Jobbik, amely ha nem a választásról lenne szó, ismét bakancsban járná a cigány közösségeket, félelmet és gyűlöletet keltve.
Z. Kárpát Dániel a Jobbik rasszista eszmeiségének egyik vezéralakja, egy aljas féreg. Viszont Gyurcsány tudja, hogy a Jobbik támogatása nélkül a globális nagytőke érdekeit képviselő baloldal esélytelen bármi változásra. Ezért kellett ezt a nácit befutó helyre rakni.
Örülök annak, hogy a cigányság öntudatára ébred, minden településen szervezzenek tüntetést a Jobbik, az MZP vezette koalíció ellen.

Valószínűleg verni fogja a Messiást 2 hét múlva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés