A lengyelek nem akarnak Oroszországban futballozni

2022. február 22. 17:21
A sportminiszter szerint a lengyel labdarúgó-válogatott a jelenlegi katonai és politikai helyzetben nem repülhet Oroszországba.

A Lengyel Labdarúgó Szövetség az európai szövetség (UEFA) hozzájárulását kéri ahhoz, hogy válogatottja az oroszok elleni világbajnoki pótselejtezős mérkőzését semleges pályán játszhassa.

A lengyel sport- és turisztikai miniszter, Kamil Bortniczuk egy keddi rádiónyilatkozatában beszélt a varsói igényről, amelyet az ukrán-orosz viszony kiéleződésével indokolt. Közlése szerint

a lengyel labdarúgó-válogatott a jelenlegi katonai és politikai helyzetben nem repülhet Oroszországba. 

Ahogy egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, az Ukrajnába történő orosz bevonulás kapcsán a brit miniszterelnök kijelentette: a Bajnokok Ligája Szentpétervárra tervezett döntőjét is el kéne költöztetni, mondván: „Ki van zárva, hogy egy szuverén országot megtámadó Oroszország rangos focimeccset rendezzen”.

Jelen állás szerint az orosz-lengyel találkozót az európai pótselejtező keretében március 24-én rendezik Moszkvában, s az összecsapás győztese öt nappal később játszik a B jelű ág másik párja, a svéd-cseh összecsapás továbbjutójával a világbajnoki részvételért. A vb-t idén november 21. és december 18. között rendezik Katarban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Adam Warzawa

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés