Felborult egy migránsszállító kisbusz Kiskunlacházánál

2022. február 9. 18:50
Huszonhatan utaztak benne.

Felborult egy illegális bevándorlókat szállító kisbusz szerdán Kiskunlacháza térségében, a baleset után a sofőr, valamint a raktérben utazók elszaladtak. Huszonhat migránst a helyszínen fogtak el a rendőrök, a kisbusz vezetőjét néhány órával később Délegyházán – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Azt írták: a kisbusz nem sokkal fél tizenkettő előtt a 5204-es úton, egyelőre ismeretlen okból árokba hajtott, ezután felborult. A helyszínre érkező rendőrök huszonhat, magát szír állampolgárnak valló férfit felkutattak, az embercsempészéssel gyanúsítható sofőrt, aki elmenekült, keresték – olvasható a police.hu oldalon. Közölték, a migránsok nem tudták hitelt érdemlően igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, a Pest megyei rendőrök elfogták és előállították őket. Az illegális migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészéssel gyanúsítható, jelenleg szökésben lévő sofőr felkutatására és elfogására a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megtették a szükséges intézkedéseket – áll a közleményben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság később azt közölte: Délegyházán elfogták kisbusz vezetőjét, egy 36 éves szerb férfit.

(MTI)

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak arra kell gondolni, hogy a röszkei határ előtt szerb oldalon konstans a muszlim kanok száma. Mivel folyamatosan érkezik hozzájuk utánpótlás, rá lehet jönni, hogy bár lassan de folyamatosan küzdik le a magyar határt.

Hm. Nyilván mondasz majd nekünk követendő példát a fejlett nyugatról, ahol aztán légmentesen lezárják a muszlim kanjaitok elől a határt. No fiú?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés