A pedagógus bérekről

2022. február 1. 12:03

Révész Máriusz
Facebook
Tanár voltam. Feleségem tanít, húgom tanár.

„A pedagógus bérekről

Tanár voltam. Feleségem tanít, húgom tanár. A tanári bérek alacsonyak, amit rövid időn belül rendezni kell. Ezt senki nem vitatja. Tavaly, 2021. december 6-án a Parlamentben Ander Balázs azonnali kérdésére Orbán Viktor miniszterelnök válaszolt, ezt most előkerestem. A miniszterelnök által elmondottakból az első kis lépés, a 10 százalékos emelés megvalósult, 2023-tól meg fog valósulni a többi is, ahogy történt az egészségügyi béremeléssel, a 13. havi nyugdíjjal, a 25 év alattiak adókedvezményével és a családi adóvisszatérítéssel.

ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: »Köszönöm szépen, elnök úr. A pedagógusbérek Magyarországon alacsonyak, és ahogy ön mondta, elmaradtak a rivális ágazatok mértékétől. Ezen változtatni kell. A következő évben 10 százalékos pedagógusbér-emelést tudunk végrehajtani, és a következő időszakban, reményeink szerint a választások megnyerését követően pedig meg tudjuk ismételni azt az intézkedéssorozatot, amelyet 2013-14-ben tettünk, amikor az összes közalkalmazotti ágazat közül elsőként a pedagógusok bérét emeltük meg mintegy 50 százalékkal. Azóta az idő ezt már fölmorzsolta, a pedagógusoknak igazuk van, joggal érvelnek amellett, hogy következzen egy, a korábbihoz hasonló bérrendezés. Ez meg is fog történni. Most azonban annyit tudok mondani önnek is meg a pedagógusoknak is, hogy az önök szövetségesei - pontosabban: most már az önökkel együtt kibővült szövetségesek, hívjuk baloldali blokknak az egyszerűség kedvéért; én is hadd legyek kedves önhöz - 2010-ben 1400 milliárd forintot fordítottak oktatásra. Ez 2021-ben, abban az évben, ahol most tartunk, 2240 milliárd forint volt. Ez 72 százalékos növekedés. Szerintem is kevés, de még mindig sokkal több, mint az, amit önök tettek, amikor elvették a pedagógusoktól a jövedelmük egyhavi részét. Köszönöm szépen«.”

Fotó: MTI/Varga György

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A PDSZ báránybőrbe bújt farkas: uszít, de amikor a balos kormányok cserbenhagyták a pedagógusokat, akkor lapítottak. Minden pedagógus jól jegyezze meg az itt is olvasható Orbán-nyilatkozatot, mert Orbán betartja az ígéreteit, a baloldal nem.

Tőkmindegy. Ha a pedagógusok most kaptak volna 100 %-os
béremelést, akkor is beindították volna a zavarkeltő füstgépeket,
valami más miatt.

"...2021-ben, abban az évben, ahol most tartunk, 2240 milliárd forint volt. Ez 72 százalékos növekedés. Szerintem is kevés, de még mindig sokkal több, mint az, amit önök tettek, amikor elvették a pedagógusoktól a jövedelmük egyhavi részét..."
De most a sok is nagyon kevésként van bemutatva a baloldali PDSZ által.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés