Legyen vita? De kivel?

2022. január 28. 18:16

Bencsik András
Demokrata
Szorgoskodik a baloldali média, ha már az egyesült baloldali ellenzék – bocsánat! – olyan töketlen.

„Szorgoskodik a baloldali média, ha már az egyesült baloldali ellenzék – bocsánat! – olyan töketlen. Azt írja a telex.hu, hogy »Márki-Zay kihívta Orbánt egy nyílt vitára, de a Fidesz egyelőre elkerülő válaszokat ad a felvetésre. A jelenlegi kormányfő Horn Gyulát nagyon fiatalon legyőzte, Medgyessy a torkán akadt, Gyurcsány viszont a 2006-os kampány hajrájában szinte földbe döngölte Orbán Viktort, akit lassan egymillió szavazó nem látott éles vitahelyzetben. Magyarázó arról, hogy miért nem lesz vita – illetve hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy mégis legyen.« (A Telex persze szeretne egy ilyen vitát.)

Ahogy egy élő klasszikus mondaná erre, a Telex nem bontotta ki az igazság minden részletét. Ami az idézett vitákat illeti, az elsőt valóban megnyerte Orbán Viktor a fiatalságával és az őszinteségével, a másodikat pedig a tapasztaltságával. Medgyessy viszont azzal lett szimpatikus, hogy olyan őszintén alakította a tisztelettudó butát. A Gyurcsány elleni vitáról pedig azt üzenném a telexes tökfejeknek, hogy ne ünnepeljenek nagyon, mert Kutuzov is feladta Moszkvát azért, hogy végül legyőzze Napóleont. Gyurcsánynak a harsány hazudozás ebben a vitában sokba került: négy évvel később ez a pofátlan blöffölés is hozzájárult ahhoz, hogy a jobboldal kétharmados (majd még kétszer kétharmados) győzelmet arasson. Na, ennyit, fiúk, a nagy eszetekről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne a tenyered viszkessen, hanem gondolkozz: bizony Bencsikenk igaza van!

A jelölti vita megtartása és meg-nem-tartása is a kampányharc része. Orbán akkor is nyer/t/, amikor nem vitázott az ellenzék jelöltjével, tehát a választók elfogadták a témába vágó döntésének politikai racionalitását.

Orbán akkori győzelmi eredményei magukért beszélnek.

Orbán folyamatosan "egyenes válaszokat" ad, 12 év alatt ezért nyert folyamatosan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés