Meghekkelték az iráni állami műsorszolgáltatót

2022. január 27. 18:56
Igaz, csak tíz másodpercre.

Meghekkelték tíz másodpercre az 1979. évi iszlám forradalom évfordulójának megemlékezésére készülő IRIB iráni állami műsorszolgáltatót – közölte csütörtökön az iráni állami média.

Tíz másodpercre az álszentek arca és hangja jelent meg az egyes csatornánkon”

– közölte az IRIB, amelyet brit médiumok idéztek. Az „álszent” megnevezést Irán egyházi vezetői a száműzetésben élő Iráni Népi Mudzsahedek (Mudzsahedin Kalk), nevű szervezet tagjaira használják

Kik azok a Mudzsehedin Kalkok?

A Mudzsahedin Kalk a jelenlegi iráni vezetés alternatívájaként tartja magát számon, és a külföldön lévő, állítólagos ellenzéki szervezeteket tömörítő Iráni Ellenállás Nemzeti Tanácsa nevű, ismeretlen finanszírozású szervezethez kapcsolódik.

A közösségi hálón közzétett felvételek szerint a hekkelés idején a Mudzsahedin Kalk két ismert személyisége, Marjam Radzsávi és Maszúd Radzsávi képe jelent meg az állami televízió képernyőjén, és egy hang azt mondta:

Üdv Radzsávinak, halál Hámeneire”.

Ali Hámenei ajatolláh Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője, Maszúd Radzsávi pedig a mudzsahedek egyik vezetője volt, aki Franciaországban és Irakban élt, és 2003-ban, az iraki invázió kezdetekor eltűnt. Azóta a felesége, Marjam a szervezet „arca”.

Ali Dali, az IRIB elnökhelyettese közölte, hogy vizsgálat indult az ügyben. Elmondta, hogy hasonló esetek történtek a szintén állami tulajdonban lévő Korán Csatornánál, a Dzsavan és a Pajan rádióknál is. Nemrégiben az iszlám köztársaságban kibertámadások sorozata történt. Októberben hasonló támadás zavarokat okozott a gázolaj forgalmazásában.

Teherán közölte, hogy felkészült az online-támadásokra, amelyekkel az Egyesült Államokat és Izraelt gyanúsítja.

Iránban február elején rendezik meg a Mohammad Reza Pahlavi sah uralmát megdöntő iszlám forradalom 43. évfordulójának hivatalos emlékünnepségeit.

(MTI)

Nyitókép: pixabay

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés