Der Standard: Orbán, Putyin legjobb barátja

2022. január 26. 15:43
A lap szerzője, Paul Lendvai szerint a magyar miniszterelnök elfordulása a Nyugattól, annak jogi és erkölcsi normáitól, egy végzetes rendszerszintű fordulat része.

A Der Standard közölte Paul Lendvai cikkét, amelyben arról írt, hogy Orbán Viktor elfordulása a Nyugattól, annak jogi és erkölcsi normáitól, egy végzetes rendszerszintű fordulat része. Az Ukrajnával kapcsolatos riasztó hírek láttán érthető, hogy a média alig foglalkozik Orbán Viktor nemzetközi tevékenységével. Pedig Orbán Viktor január 10-én szolidaritását fejezte ki az elnyomott kazah elnökkel, Kaszim-Somart Tokajevvel szemben.

A szerző hozzátette, hogy Orbán, az EU- és NATO egyetlen miniszterelnökeként nem habozott segítséget felajánlani az autokratának. Az újságíró szerint ez sokat ígérő előjáték a február 1-jén Vlagyimir Putyin elnökkel Moszkvában tartandó találkozója előtt. Azt, hogy Orbán Putyin legközelebbi szövetségese Nyugaton, az is alátámasztja, hogy pár nappal ezelőtt Szergej Lavrov külügyminiszter átadta Szijjártó Péternek a Barátsági érdemrendet, amely a legmagasabb kitüntetés, amit külföldi állampolgár kaphat Oroszországban. Orbán a Balkán-politikában is hasznos partnernek bizonyul Moszkva számára a nyugati pozíciók aláásásában. Az általa Brüsszelbe küldött diplomata, Várhelyi Olivér, Ursula von der Leyen bizottsági elnök rossz döntésének következtében kulcsfontosságú pozíciót kapott az EU bővítési biztosaként – fogalmazott a szerző. Így segítheti az oroszbarát szerb nacionalista vezetőt, Milorad Dodikot Boszniában, hogy kiépítse a Szerb Köztársaságot.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. október 30-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te vén szenilis ávós!
A kölcsös tiszteleten alapuló egymás érdekeit figyelembe vevő kapcsolat nem barátság.
De még ha az is volna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés