A német katolikus egyház 125 alkalmazottja vállalta queer-identitását

2022. január 24. 12:05
A hamburgi érsek tiszteletét fejezte ki a nyilvánosság elé álló alkalmazottak felé.

A német katolikus egyház 125 alkalmazottja állt ki a nyilvánosság elé, és queerként coming outolt – írta meg a Zeit cikkére hivatkozva a Telex. A lap szerint az alkalmazottak követelik a munkahelyükön tapasztalható diszkrimináció beszüntetését.

A nyilvánosság elé állók között vannak papok, hitközségi vezetők, lelkipásztorok és hitoktatók is.

A queer egyébként azokat a nem heteroszexuális embereket jelenti, akik nem tudnak azonosulni a tradicionális férfi vagy női szereppel és szexuális identitással.

A hamburgi érsek szolidáris az érintettekkel

A hamburgi érsek tiszteletét fejezte ki a nyilvánosság elé álló alkalmazottak felé. Stefan Hess azt is elmondta, hogy nem egyezik Jézus szellemiségével az olyan egyház, ahol az embereknek bujkálniuk kell nemi vagy szexuális identitásuk miatt.

A 125 alkalmazott az akcióval többek között azt szeretné elérni, hogy a jövőben szexuális vagy nemi identitás miatt ne veszíthessék el az egyházi munkahelyüket.

Ezen kívül követelik még, hogy az egyházi tanításokból kerüljenek ki a nemi vagy szexuális alapokon nyugvó rágalmazó kijelentések,

és hogy ugyanúgy betölthessenek bármilyen pozíciót, mint heteroszexuális kollégáik.

Borítókép: Pixabay

Összesen 261 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azok az Egyháznak nem tagjai. Legfeljebb papíron.

Kár ezért a dramatikus felütésért: a katolikus egyházban mindenki elfogadott, Jézus nevében, mert ő mindenkit szeret, mindneki megváltója. A katolikus szexuáletika a világ legértelmesebb szexuáletikája, s ezért senkit sem "rágalmazunk".

Hitközség a zsidó egyházban van.
Katolikusoknál egyházközség van.

Azt kell, hogymondjam, hogy igazad van. Nem is ez a probléma, hanem az, hogy üzleti érdek teremtette mwg az ideológiát, amitől kiindultak a bajok.

Hol legyenek, ha egyszer a zsidóknál nem lehetnek?

Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Ez így igaz! A német katolikus egyháznak ebben a vonatkozásban is el kell döntenie, enged-e a korszellem és a pillanatnyi divat nyomásának, vagy nem ijed meg az ellenfelektől / ahogy szent Pál az első tesszaloniki levélben mindenkori követelményként megfogalmazta / .

Mindenestre, nehéz lesz a német katolikus egyháznak követekezetesnek maradnia, mert az alkalmazottaitól katolikus házasságkötést kíván meg...Márpedig német katolikus egyház az ország második legnagyobb munkaadója!

Dehogynem: ferde. Mindig is ismertük a ferde hajlamú jelentését.

Ne legyél elhamarkodott: a feltámadt Krisztus velünk van, ebben az európai helyzetben is. Lehet, hogy csak szórványban, de Európában is biztosan megmaradunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés