Ő Yuriy. Tavaly kómáig verték gimnáziuma előtt a bevándorlók. Kilencen egy ellen, kalapáccsal.

2022. január 24. 14:10

Laborczy Szilvia
Facebook
Yuriy lehetne Máté, Dani, Kristóf, Andris, Bence...

„Niedermüller őrjöng a kerítés miatt, Gyurcsány szerint jól járhatunk a messziről jött emberekkel, Karácsonynak fontosak a migránsok jogai, de erről kampányban nem nyerő beszélni, Márki-Zayt meg nem nagyon izgatja a bevándorlás, mert nem ismer senkit akit bántottak volna. Mutatok egyet kapitány úr, jó?

Ő Yuriy. 15 éves, párizsi gimnazista. Tavaly kómáig verték gimnáziuma előtt a bevándorlók. Kilencen egy ellen, kalapáccsal. Minden csontját eltörték. Yuriy lehetne Máté, Dani, Kristóf, Andris, Bence...

Lent kétségbeesett Édesanyja. Lehetnék én is. Nekem is van fiam, lányaim is, gimnazista is. Hálás vagyok Magyarország Kormányának, hogy megvédi ettől is a magyar gyerekeket. Mátét, Danit, Kristófot, Andrist, Bencét... És akkor még a lányokra leselkedő veszélyekre ki sem tértem!

Én csak annyit szeretnék tanácsolni, hogy semmilyen kormányváltásról ne fantáziáljon az, akinek fontos a gyereke, az unokája, a biztonság, a nyugalom. Ezek alap dolgok, ezek nélkül nem lehet élni. iPhone nélkül igen. Itt lenne az ideje a »Magyarország élhetetlen« szöveget kicsit átgondolni! Van rá még 70 napunk!”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 169 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Martell Károly és Hunyadi János forog a sírjában. :(

Valahogy nem sikerült meglátnom a töretlen logikai ívet a kalapácstól a gyarmatokig. Biztos, hogy jól átgondoltad a mondandódat?

Az itteni kommentek alapján sokan ingyen hülyék...

Hát, nekem is vannak gyenge pillanataim.

Mert ha legális bevándorlók voltak, akkor kisebbet ütött a kalapácsuk? Még mindig nem tűnsz teljesen koherensnek...

Náci és szoclibsi. Neked ez hogy jött össze?????

Teudom, hogy csak úgy csicsog benned a megértés és az empátia Orbán irányában, de nem lehet, hogy most mégis félreérted szeretett miniszterelnöködet?

Orbánt valójában nem az illegális bevándorlás zavarja, hanem a kontrollálatlan.

Tudod ma Fekete-Afrikából nagyjából mindenki Európába akar jönni, és aki közülük át tudja evezni a Földközi-tengert, az át is jön. Aki belefullad, az meg hitelesíti, hogy Európa egyetlen lehetséges hozzáállása ezt a fajta bevándorlást korlátlanul ösztönözni. Ha nem így járna el, csak jóval kevesebben fulladnának vízbe, és azt az igaz európai humanizmus nem tűrheti. Mégis vannak egészen sokan, akik valahogy nem elég hálásak Európának, és az európai humanizmust félreértve mindenféle kreatív következtetésre jutnak a kalapács alternatív felhasználási módjairól.

Namost, OV arra jutott, hogy a kérdést másképp, valahogy konzervatívabban kellene megközelíteni. Ha valaki jönni akar, szóljon. Még odahaza. Mondja el, hogy miért jönne, milyen elképzelései vannak, és várja meg a döntést. Ha az elképzelései találkoznak a magyar társadalom vágyaival, akkor "keblemre". Ezt hívják általunk kontrollált bevándorlásnak.

Próbáld meg átelmélkedni az "engedély"-szó jelentését. Engedéllyel csinálni ugyanazt nem ugyanaz, mint engedély nélkül. Ez nem csak a Magyarországra költözésre áll, hanem pl. apád autójának a használatára meg egy csomó ilyesmire. Ha az "engedély"-szót kihagyod a gondolatvilágodból, sok szempontból nem fogod érteni az életet, ami körülötted zajlik.

Akkor gondolkodj egy kicsit tovább az "engedély"-szó értelméről! Az "engedélyt" valaki adja, aki ebben illetékes. Saját megfontolásai alapján. Lehet, hogy ráfázik. Lehet, hogy nem. Ha másik illetékes hasonló helyzetbe kerül, tanulhat az esetéből. Vagy nem.

Az értelmes kérdés nem az, hogy lezárjuk-e mindenestül a magyar határt a külföldről betelepülők elől, hanem az, hogy milyen feltételekkel, kiknek, hány betelepülési engedélyt adjunk. Ennek a kérdésnek az eldöntéséhez érdemes mások tapasztalatait figyelembe venni.

Tehát az "engedély" az nem valamiféle misztérium, nem is eredendő emberi jog, hanem döntés.

Orbán úgy ítélte meg, a Mercedes 3000 törökje engedéllyel jöhet. Rendben, vitatható döntés. De azok, akik a Jobbikot megvették, az "engedély" egész koncepcióját le fogják szarni, és bárkit ide fognak engedni, mert ezt akarják a nyugatiak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés