„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

2022. január 22. 14:33
A portál szerint több személyes ellentét is feszíti belülről a baloldali összefogást.

A 444.hu terjedelmes cikkben elemezte az ellenzék belső viszonyait szombaton.

„A főnökök tanácsa” és a belső viszonyok

A portál írásában olvasottak szerint „az igazán érzékeny vitákban a hetente ülésező pártelnöki értekezlet illetékes dönteni (ezen jellemzően Márki-Zay is részt vesz), de ott sem sikerül mindig minden konfliktust lezárni”. A 444.hu ezt „A főnökök tanácsa”-ként emlegeti. Mint írják azonban: „a pártelnöki értekezletek hangulatát ráadásul kicsit elrontja, hogy Jakab Péter és Márki-Zay Péter beszélő viszonyban sincsenek már egymással”.

A portál szerint ugyanis a Jobbik-vezérnek és a hódmezővásárhelyi polgármesternek már az előválasztás előtt megromlott a kapcsolata, „miután Márki-Zay nyilvánvalóvá tette, hogy önállóan, az MMM színeiben indul az előválasztáson” – írják.

Nem véletlen, hogy Jakab nem szokott részt venni a pártelnökök közös rendezvényein, maga helyett Z. Kárpát Dániel alelnököt küldi nyilvános eseményekre”

teszi hozzá a 444.hu.

Szombati írásában a portál arra is kitér, hogy értesüléseik szerint „Gyurcsány Ferenccel sem teljesen kiegyensúlyozott Márki-Zay viszonya, főleg miután december elején többen is úgy értették a DK elnökének egyes mondatait, hogy teszteli a többi pártelnököt, látnak-e módot a miniszterelnök-jelölt lecserélésére. Azóta ezt az ügyet tisztázták, és az új évet már úgy kezdte mindenki, hogy ilyesmikről senki se spekuláljon.”

Ezért haladhat lassan az ellenzék a közös listával

A 444.hu szerint „pártelnöki körben kellene dönteni az országos listáról is. Január legelején többen is úgy vélték a pártok vezető politikusai közül, hogy napokon belül megszülethet a megállapodás, miután Márki-Zay Péter elfogadta: nem lehet frakciója, nem tehet a listára saját jelölteket. Ehhez képest továbbra sincs megállapodás” – fogalmaznak.

Mint a portál írja: „többen is úgy látják, a DK és a Jobbik blokkolja az alkut, állítólag azért, hogy minél hosszabb ideig maguk mellett tartsák az LMP-t”.

A lap szerint ugyanis „az LMP-nek annyira kevés egyéni jelöltje lesz – pláne győzelemre esélyes körzetekben –, hogy méretéhez képest bőven kellene kompenzálni listás helyekkel. Elvi ígéret ugyan van arra, hogy lesz mind a hat pártnak frakciója, de ahhoz, hogy az LMP teljesen biztosra mehessen, még hiányzik a DK és a Jobbik határozott támogatása”.

Hozzáteszik: „az MSZP és a Momentum politikusai úgy látják, a DK és a Jobbik amúgy is előre egyeztet a fontos döntések előtt, és amíg az LMP helyei nincsenek leütve, addig a zöldpárt is velük szavaz, és ezzel már elég erősek, hogy átvigyék az akaratukat”.

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt”

Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” „vélekedtek többen is az ellenzéki politikusok közül, utalva ezzel Gyurcsány Ferencre (DK-elnök), Szabó Gáborra (a Jobbik választmányi elnöke) és Ungár Péterre (az LMP titkára). A DK-s politikusok ezt az elméletet visszautasítják, sőt, a Jobbikkal folytatott különegyeztetéseket is koholmánynak nevezték” – egészíti ki a fentieket a 444.hu.

Egyelőre senki sem szeretne köztársasági elnök lenni

A portál írásában arra is kitér, hogy értesüléseik szerint egyelőre senki sem szeretne köztársasági elnök lennie az ellenzék soraiból. Mint írják: „nincs még egységes vélemény arról sem, hogy jelöljön-e az összellenzék köztársasági elnököt.” Hozzáteszik: „az első körben megkeresettek nem akartak élni a lehetőséggel.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

 

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Weinsteint is Gattyán fényképezte letolt gatyával. Ezért ő a favorit.

Popcorn elő, megyek kommenteket olvasni. :))))

A 444 is ÁRULÓ!!!444!!!!!!!!

Na a popcornozásom elmarad, mert persze a 444 nem ezz az ütős címet rakta ki, vagy a még ütősebb "Márki-Zay és Jakab már köszönőviszonyban sincsenek" címet, hanem egy semleges címmel hirdeti az írást... mivel pedig a kommentelő írásokat nem olvasnak, csak címeket, ezért elmarad a kívánt hatás...

Mindenesetre ez a Szaszi nagy játékos... igazi cégéres gazember.

Szívesen megnézném azt a börleszket - ha egy távoli kontinens távoli országáról lenne szó.

Ez is tetszett:

"Nincs még egységes vélemény arról sem, hogy jelöljön-e az összellenzék köztársasági elnököt. Márki-Zay szerint felesleges ezzel sokat foglalkozni, mert a Fidesz úgyis megválasztja Novák Katalint. Mások viszont jó ötletnek tartják, hogy legyen az ellenzéknek is jelöltje, és Karácsony Gergelyt fel is kérték..."

Na mondom, ZSENIÁLIS!!!! :)))))))))))

Aztán persze a mondat folytatódott:

"hogy keressen meg néhány párton kívüli, köztiszteletben álló személyt, hogy vállalná-e a felkérést. Az első körben megkeresettek nem akartak élni a lehetőséggel."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés