Orbán Viktor: Thuróczy Lajos nemes küldetést teljesített

2022. január 21. 16:57
A kormányfő levélben fejezte ki részvétét a gyászoló családnak a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnökének halála kapcsán.

„Ha az emberi élet célja egy nemes küldetés teljesítése, akkor Thuróczy Lajos ezt a célt nemcsak elérte, de túl is szárnyalta” – írta Orbán Viktor.

„Kilencéves korától kezdve az erdő volt a második otthona, húszévesen pedig már cserkészvezetőként járta szeretett vidékeit, követendő példát adva és a teremtett világ tiszteletére nevelve a fiatalabbakat. Ahogyan gyakran emlegette, 1958-tól már hivatásos természetjáróként dolgozott, aki nem oda megy, ahova szeretne, hanem oda, ahova kell. Mégsem panaszkodott emiatt soha. Hazánk természeti kincseinek csodálata örömöt, védelme pedig célt adott a mindennapjainak” – fogalmazott levelében a kormányfő.

Hozzátette: Thuróczy Lajosnak nem voltak nagyratörő vágyai, világmegváltó tervei, csak minden egyes nap tett valamit azért, hogy a hazánk, az otthonunk jobb hely legyen.

„A magyar természetjáró mozgalomnak a kezdetektől oszlopos tagja volt, nagyrészt az ő fáradhatatlan munkájának köszönhetjük többek között az Országos Kéktúra kiépítését és a túravezetői képzési rendszer kialakítását is. Azt hiszem, mindnyájunknak hiányozni fog Lajos bátyám örökmozgó természete, kilencven felett is irigylésre méltó szellemi frissessége, fizikai erőnléte, kiváló humora. Mindig szívesen fogok visszaemlékezni közös élményeinkre, a Dobogókőn, Galyatetőn vagy a Som-hegyen folytatott beszélgetéseinkre” – idézte fel Orbán Viktor.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezzel a szómágiával magadat szórakoztatod mint Gréczy egy esős napon?

Szerintem félreérted. Ez egy hatásos búcsúzó búcsúszó. Vannak ilyen helyzetek. Harag nélkül, de radikálisan.

Idővel meg lehet bánni, de többnyire késő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés