Katonákat küldhet Franciaország Romániába

2022. január 21. 8:53
Az Ukrajna elleni orosz támadástól félve telepítene Romániába katonákat Macron.

Emmanuel Macron francia elnök elárulta, hogy Franciaország kész új NATO-küldetések lebonyolítására, különösen Romániában. A kijelentést Klaus Iohannis román elnök üdvözölte, mivel szerinte ez azt jelenti, hogy

a román-francia stratégiai partnerség így a keleti szárnyon, a fekete-tengeri térségben megerősödik”.

A feszültség folyamatosan nő az ukrán határon, ahol Oroszország több tízezer katonát gyűjtött össze, annak ellenére, hogy a tárgyalások a helyzet enyhítésére irányultak. „Ezzel üzenetet küldünk Romániának” – jelentette ki Edouard Simon, a Nemzetközi és Stratégiai Kapcsolatok Intézetének (IRIS) európai biztonságért és védelemért felelős kutatója.

Macron terve „nem az, hogy leváltsa a NATO-t vagy elszakadjon az Egyesült Államoktól”, hanem „egyszerűen újra egyensúlyba akarja hozni” a kapcsolatot – jelentette ki Pierre Morcos, a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának (CSIS) meghívott munkatársa.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A /korábbi/ francia elnök elárulta" az európai kultúrát, amikor odadobta Romániának Magyarország ősi területeit.
Remélem, hogy egyszer úgy fordul a dolog, hogy Magyarország részt vehet abban, hogy Franciaországot fosszák meg ősi területeitől, a lakósságától, remélem, hogy sok francia kerül idegen uralom alá, ahol ugynolyan szenvedés vár rájuk, mint az idegenbe taszított magyarokra. Remélem, hogy Franciaország megszállói előre közlik az idegen uralom alá kerülő francia közösséggel, hogy cél a felszámolásuk és ezért a megszállók mindent meg is tesznek.
Remélem, hogy ezeket az elcsatolt francia városokat telerakják idegenekkel a megszállók (bár ebben már jeleskedik a franciák ostobasága). Remélem, hogy ártatlan francia parasztokat fognak baltával lefejezni a megszállók, mint a románok Szárazajtán a székelyeket, vagy megkínoznank és megölnek 40.000 franciát, mint a szerben a délvidéki magyarokat 1944-ben (bár már mekezdték a lefejezést is a megszállóik). Remélem, hogy a Louvre gyűjteményét Marokkóba viszik a megszállók, mint a Batthyánumot Gyulafehérváron elorozták az oláhok (ezt a Louvre dolgot azért mégsem remélem). Remélem, hogy az elcsatolt északi francia részeken a francia lakósság létszáma a harmadára csökken és ezzel soha nem kell a megszállóknak elszámolni, mint a magyarok tragédiájával a Felvidéken. Remélem, hogy a kitelepítik, vagy "renémetesítik" őket, mint azt velünk megtette Csehszlovákia. Remélem, hogy a francia hegyeket, így Grenoble környékét az olaszokhoz csatolják, minek legyenek hegyeik és ugyanez történik a Cote Azurral.
Remélem, hogy visszakapják, amit velünk műveltek.

Mi is küldhetünk csapatokat Romániába, ha ez segít.

A franciák eddig még nem védtek meg senkit.

Mocskos franciák, amerikaiak, németek, s a többiek, elég volt a világégésekből, a halottakból, hat unokám van, őket féltem tőletek, aljas gyilkosok.

próbáld újra elolvasni!

:)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés