Gyurcsány hazugságaival lejáratta a vita műfaját a Nézőpont vezetője szerint

2022. január 18. 19:09
Mráz Ágoston úgy véli az igazmondás és a szavai számonkérhetőségének hiányát tekintve a baloldal miniszterelnök-jelöltje ugyanaz a politikusi karakter, mint Gyurcsány Ferenc.

Már másfél évtizede kikopott a közéletből a miniszterelnök-jelöltek vitájának a műfaja, miután azt Gyurcsány Ferenc véglegesen lejáratta a 2006-os választás előtt a gátlástalan hazudozásával – jelentette ki a Magyar Nemzet cikke szerint a Mediaworks hírcentrumának a Nézőpont Intézet vezetője.

Mráz Ágoston felidézte:

a 2006-os kormányfő-jelölti vitában Gyurcsány olyan hazugságokat állított, amelyeket élőben lehetetlen volt megcáfolni.

Az elemző szerint Márki-Zay Péter azért akar a miniszterelnökkel vitázni, mert a szivárványkoalíción belüli saját, kedvezőtlen pozícióját szeretné javítani azzal, hogy egy asztalnál ülve egyenrangúnak tűnne Orbán Viktorral.

Úgy véli, a hódmezővásárhelyi polgármester nem a baloldal valódi döntéshozója, de túl ezen ugyanaz a politikusi karakter mint Gyurcsány, az igazmondás és a szavai számonkérhetőségének hiányát tekintve. A fellépése is egy 2006-os emlékkoncert lenne. Az elmúlt hetek és hónapok tanúsága szerint olyan gátlástalan ember, aki bármit és annak az ellenkezőjét is képes mondani, ezért is értelmetlen lenne vele a miniszterelnöki vita – tette hozzá. 

Kiemelte, hogy bár a direkt vita lejáratódott, attól még az egész kampány az indirekt vitáról szól. „Bár a baloldali értelmiségiek feltehetően fel fognak horkanni, azt hangoztatva hogy Orbán Viktor nem mer vitatkozni, ezt a parlamenti azonnali kérdések, és a miniszterelnöki sajtótájékoztatók is cáfolják, ahol a baloldali újságírók töltötték be az ellenzék szerepét. De minden bizonnyal az előttünk álló 75 nap is ki fogja domborítani a kormányfő debatőri képességeit” – közölte a politológus.

Összegzése szerint ebben a helyzetben semmi érdeke nem fűződik Orbánnak ahhoz, hogy a baloldal bármely szereplőjével vitázzon, s érthető, ha nem teszi meg ezt a szívességet Márki-Zaynak, vagy utóbbi főnökének, Gyurcsánynak.

Borítókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudod kisöreg, az nem vita, hogy előveszi az évek óta mantrázott ökörségeket, és bármit mond a másik, ő folyton azokra tereli a szót. Mert Márki Zay így képzelné el.

Ott az általad kedvelt seggben melegedve ezt hogy látod?

Az egész világ válságáért, az ebből adódóan kívülről gerjesztett inflációért, drágulásért Orbán lenne a felelős?

Szóval nincs érv. Akkor nem egy lánglelkű idióta vagy, hanem ügynök.

Gyurcsány a földbe döngölte.... ne röhögtess már! Amit akkor Gyurcsány a maga undorító modorosságával Orbántól rossz néven vett, mint igaztalan kijelentést, később mind bevezette. Tehát hazudott, ahogyan később bevallotta. Ez lenne a vita lényege? Azzal a vitával kezdődött Gyurcsány és az MSZP lezüllése, az a vita ágyazott meg a 2010-es kétharmadnak, ami miatt azóta is rinyáltok, és mások segítségéért könyörögtök.

Szóval, ki nyert tulajdonképpen?

Antilop barátodnak megválaszoltam, olvasd el!

Titeket szívat 12 éve, akkor ti ki vagytok, mik vagytok, te balfácán? Azt várjátok, hogy tegyék alátok a sámlit és felsegítsenek a hatalomba, mint egy impotens vőlegényt a menyasszonyra. Szart sem értek immár 12 éve még külföldi gazdátokkal együtt sem. Most be vagytok szarva, mert megint bukta lesz és több pénzt nem ölnek már belétek.

Nyugodj le, és előbb a saját házatok táján söprögess! Választást kell nyerni, nem pedig egy oktalan feleselést, ahol egy kesztyűbáb felsorolja a hülyeségeiteket.

Viszont Orbán nem fog kiállni nyílt vitára, mert ahhoz meg gyáva.
És érvei sincsenek.

Nincsenek érvei. Ezért nem tudtok immár 12 éve mit kezdeni Orbánnal, még gazdáitok segítségével sem. Nem érzed, milyen röhejes vagy ezzel?

Gyurcsány egy ripacs, a közönségesség világbajnoka. Ezenkívül mintha könyvből olvasná. Ezenkívül kormányon bizonyított. Mostanában össze-vissza beszél és mintha többet inna, mint amennyi jót tesz neki.

Nem vitaképes, egyébként egyikük sem. Ez egy halott műfaj. Az az első vita volt, mikor a Ripacs utánozhatatlan közönségességével, modortalanságával, hazugságaival lejáratta.

Mi nem voltunk képesek végignézni, annyira hamis volt, ehhez képest a médiájuk úgy állította be, mintha nyert volna. Választást igen, de azért az a szavazat megsemmisítés gyorsított felvételben, meg előtte a sok szemétség a sárga sáljaikkal, felejthetetlen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés