Figyelj, Mandiner

2022. január 18. 17:33

Hont András
Facebook
Sokadszorra mondom, nem, nem vagyok baloldali.

„Figyelj, Mandiner,

sokadszorra mondom, nem, nem vagyok baloldali. Lehetnék, az se volna bűn, a Konok például az, és nagyon kedvelem, meg saját bevallása szerint Jámbor is az, meg az volt Rosa Luxemburg és Che Guevara, de én történetesen nem vagyok az. Ha van bármi értelme ezeknek a definícióknak, akkor jobboldali liberális vagyok, ha meg nincs, akkor meg fölösleges kategorizálni. A konkrét esetnek viszont semmi köze nincs ahhoz, hogy ki milyen oldali, csak ahhoz, hogy minek hazudni. Pláne egy ellenzékinek, mivel csak rosszul tud kijönni belőle, mert ebben a műfajban a kormánypropaganda egyszerűen jobb. Profibban, ravaszabban és kitartóbban tud hazudni. Például, hogy baloldali vagyok.”

Fotó: Hont András, Facebook

Összesen 124 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan tudod, hogy miért és hány hónapra.

MZP is keresztény-konzervatív. Ezért is áll mögötte a szélliberális Együtt, az zöldmarxista LMP, a komcsi MSZP, prolik irigységére hajtó Jobbik, na és a DK.

Jobb oldali liberális: irány a D.K. vagy a NOmentum, ha van
értelme a kategorizálásnak - mert egyébként nincs és
ebben viszont Andrisnak igaza van.Mifelénk az ilyet mosléknak hívják.
Iskolai tábor: szavaztatják a gyerekeket, mi legyen az ebéd. 50-en rántotthúsra szavaznak. 10-en utálják a rántotthúst, ők valami vegán tofut akarnak. 41 gyerek meg jól elvan a rántotthússal, de dafke 10en mákosgubát, 10en bablevest, 15en tejbedarát, 6an pedig pásztortarhonyát kérnek.
A tanár szavaztat, majd kihirdeti: többen nem akarták a rántotthúst, így a tofu, bableves, tejbedara, pásztortarhonya, mákosguba készül, ami összeöntenek, és mindenki azt kapja. Ez szerinted kolaíció?

Ez rendben van, ezt tiszteletben kell tartani. Ellenzéki. Ennyi elég. Ugyanakkor, ha már ... A 'jobboldali liberális' leginkább pl. J. S. Mill értelmében vett klasszikus liberális nézeteket jelent, illetve gazdasági szempontból értelmezhető kategória. A társadalmi értékek szempontjából adódik némi pontosítani való. Különösen az aktuális nyugati értékmezőben.

Itt és most nagyjából mindegy, ki mit gondol, milyen, sokan gondolják, h. ők klasszikus, esetleg nemzeti liberálisok, tök mindegy. Az a döntő, h. ápr. 3-án elmegy-e szavazni és kikre.

Hát, nem gondolom, h. Honttal ugyanarra a politikai erőre szavazunk majd. Ne legyen igazam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés