Álnéven írt cikkben támadja a kormányt az RTL

2022. január 17. 15:55
Álnéven jegyzett kormánykritikus cikkeknek is teret ad az RTL új híroldala.

Terjedelmes cikkben hasonlítja össze az RTL újonnan indult hírportáljának külsős szerzője a szerbiai és a magyar árstoppal kapcsolatos rendeleteket. A Transzparens Újságírásért Alapítvány megkeresésére az RTL elismerte, hogy a cikket szerző Kocsányos Pálma valójában nem létezik. A nevét titokban tartó szerző szerint a kormány csupán másolja a szerb rendelkezéseket, amelyek amúgy nem váltották be a hozzá fűzött reményeket, hatása érzékelhetetlen.

Az alapítvány megpróbált utána járni Kocsányos Pálma személyének. Első körben az rtl.hu -t keresték meg az alábbi kérdésekkel:

  • Kocsányos Pálma létező személy?
  • Amennyiben létező személy, miért nincs feltüntetve az impresszumban?
  • Amennyibe létező személy, esetleg tudnak elérhetőséget adni hozzá?

Az RTL  a szerkesztőség rövidesen reagált is:

“Tisztelt olvasónk,

köszönjük a levelet! A cikket létező személy írta, aki álnevet használ, az impresszumban azért nem szerepel, mert külsős szerzőnk. Továbbítottuk neki az ön levelét.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem meg valami genderizé. Biztos allegória. Bár nem bírok rájönni, mi lehet.

Márpedig létezik a Kocsányos Pálma nevű személy és a Szabad Magyar Szó hírportálon írogat.

,,Szabad Magyar Szó
A Szabad Magyar Szó egy magyar nyelvű internetes hírportál vajdasági székhellyel. Kiadója a Szerbiában bejegyzett nonprofit Sajtószabadság Alapítvány. A vajdasági magyar médiatér legolvasottabb online szereplője,,
https://szmsz.press/author/kpa..

Ugyanakkor az is igaz lehet, hogy álnév. A valódi név esetleg Mihájlovits Klára?

,,A másik moderátor Szabó Palócz Orsolya volt, akiről elég annyit tudni, hogy szülei a Szabad Magyar Szó és a Családi Kör munkatársai is, Szabó Palócz Attila és Mihájlovits Klára. Nem, Mihájlovits Klára nem a saját neve alatt publikál a Családi Körben, még ha anno verte is a tam-tam dobot, hogy vállaljuk a nevünket, de Kocsányos Pálma név alatt lehet felismerhető.,,
http://www.joreggeltvajdasag.c..

Itt olvasható az RTL-en megjelent ,,A kormánynak mintaként szolgáló Szerbiában a vásárlók nem érezték meg az árbefagyasztást,, c. írás.
https://rtl.hu/gazdasag/2022/0..

Szerintem nincsen olyan benne, ami a magyarországi balliberális lapokban még nem jelent meg. Talán azt lehetne kifogásolni, hogy a szerbiai intézkedésnél nem egységesen fogalmazza meg az árakat, hanem a szolgáltatók saját áraikhoz viszonyítva. Így továbbra is különböző árak lehetnek a termékeknél. Tudtommal a magyarországi rendeletek egységesen írja elő a szolgáltatók fel az árbefagyasztást. Így ezeknél a fogyasztási cikkeknél azonos árnak kell lenni mindenhol. Így azonban mégsem azonos a szerbiai kormányintézkedéssel.

Ehhez kapcsolódó téma, hogy végeztek 2021 év tekintetében felmérést és ennek során olyan eredményre jutottak, hogy az árrögzítésben bevont termékek fogyasztása növekedett nagyobb mértékben. Sajnos a linket nem jegyeztem fel, így konkrétan nem tudok hivatkozni.

Az RTL Klub a luxemburgi RTL Group konszern tulajdonában van és ebben a minőségében szeretné megdönteni a szabadon választott magyar kormányt.
A kormányellenes cikket létező személy írta, aki álnevet használ.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés