Oroszország és Fehéroroszország közös hadgyakorlatot tart februárban

2022. január 17. 13:34
Lukasenka szerint a hadgyakorlatot a Fehéroroszországgal szemben álló, „nyugati és déli erőkre” való tekintettel tartják meg.

Közös hadgyakorlatot rendez februárban Oroszország és Fehéroroszország – közölte Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök hétfőn, az operatív művelet részleteit megvitató tanácskozáson.

A Szövetségi Eltökéltség – 2022 fedőnevű manőverek pontos időpontját még nem határozták meg, de minden más részletét már egyeztették az orosz féllel – mondta el Viktor Hrenyin fehérorosz védelmi miniszter. Lukasenka közlése szerint a hadgyakorlatokat az ország nyugati és déli határai mellett kell tartani,

a Fehéroroszországgal szemben álló, általa nem pontosított „nyugati és déli erőkre” való tekintettel.

Ukrajna csapatösszevonásokat hajtott végre a határ közelében

Fehéroroszország nyugati szomszédai a NATO-hoz tartozó balti államok, délen pedig az ország Ukrajnával határos. Az elnök emlékeztetett arra, hogy decemberben megállapodott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az orosz-fehérorosz Szövetségi Állam nyugati határainál és déli szárnyán rendezendő, előre nem tervezett hadgyakorlat megrendezéséről.

Lukasenka elnök azzal vádolta Ukrajnát, hogy csapatösszevonásokat hajtott végre a fehérorosz határ közelében, Lengyelországot és a balti országok pedig azzal, hogy 30 ezer katonát állomásoztatnak a fehérorosz határ túloldalán.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés