Az SZFE szenátusa támogatja Rátóti Zoltán pályázatát

2022. január 16. 16:07
A kiírás szerint a nyertes pályázó 5 évig töltheti majd be a rektori pozíciót.

Január 3-án ülésezett a Színház- és Filmművészeti Egyetem Szenátusa, mely meghallgatta az intézmény rektori pozíciójára kiírt pályázatra jelentkező Rátóti Zoltánt – olvasható a szinhaz.online-on.

„A pályázó az ülésen bemutatta szakmai programjának legfontosabb elemeit, illetve válaszolt a szenátorok kérdéseire. Ezt követően

a Szenátus ­– a pályázati kiírással összhangban – alkalmasnak találta a rektorjelöltet az intézményvezetői pozíció betöltésére.

Az Egyetem Szenátusa támogató javaslatát felterjeszti a fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma részére, mely testület 2022. január 18-ig fogja meghozni döntését” – közölte az egyetem.

A portál hozzáteszi, hogy az SZFE rektori pályázatára a megadott december 20-i határidőig Rátóti Zoltán egyedüliként adta be pályázatát, amit az Egyetem Szenátusának tagjai a hétfői döntés előtt megismerhettek egyben kialakíthatták szakmai álláspontjukat. A kiírás szerint a nyertes pályázó 5 évig töltheti majd be a rektori pozíciót.

Rátóti Zoltán egyébként maga is tagja a döntéshozó kuratóriumnak és tagja annak a Nemzeti Színháznak is, melynek igazgatója az említett alapítvány kuratóriumi elnöke: Vidnyánszky Attila. Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész jelenleg a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumi tagsága mellett a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja is.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés