Másodperceken múlt a lezuhant pilóta élete

2022. január 11. 13:56
Hős rendőrök mentették ki a száguldó vonat elől a szerencsétlenül járt sportpilótát Los Angelesben.

Egy kisrepülőgép pilótája vasárnap pár perc alatt kétszer menekült meg a halál torkából. Először akkor, amikor lezuhant gépével a vasúti sínekre, másodszor pedig amikor a Los Angeles-i rendőrség kimentette a gépből, mielőtt egy vonat belecsapódott a roncsba.

A hihetetlen jelenetet az egyik rendőr testkamerája rögzítette

A videón az látható, ahogy a rendőrök kiszabadítják a véres pilótát a szétroncsolódott Cessna 172 pilótafülkéjéből. A tisztek a férfit másodpercekkel a Metrolink vonat érkezése előtt rángatták el a sínek mellől. 

Christopher Zine rendőrkapitány az újságíróknak elmondta, hogy a kisrepülőgép hajtóműve meghibásodott a pacoima San Fernando Valley községben található Whiteman repülőtérről történő felszállás közben, és pillanatokkal később le is zuhant.

A gép egy vasúti átjáróra zuhant a repülőtér melletti kereszteződésben, néhány háztömbnyire a Los Angeles-i rendőrség foothilli állomásától.

A rendőrök szinte azonnal kiérkeztek a baleset helyszínére

„Kértem a Metrolinket, hogy állítsa le a mozdonyokat, de úgy tűnik, ez nem történt meg” – mondta Joseph Cavestany őrmester a CBSN Los Angelesnek. Christopher Aboyte rendőrtiszt azt mondta a KABC-TV-nek, hogy kezdetben a gép mellett állt, és megpróbálta tudatánál tartani a pilótát, aki a gépben ült. „Ekkor dudálás és villogó fények jelezték a közeledő vonatot” – mondta Robert Sherock rendőr a televíziónak.

Megnéztük, és megbizonyosodtunk, hogy egy vonat teljes sebességgel éppen felénk tart”

– mondta Damien Castro tiszt a KNBC-TV-nek. „Amikor ilyen dolgok történnek, egyszerűen megcsinálja az ember amit kell. Nem igazán van időd gondolkodni” – tette hozzá.  

A pilóta volt az egyetlen ember a fedélzeten

„Szerintem ennek a fickónak lottószelvényt kell vennie, mert nagyjából kétszer is kicselezte a halált 10 percen belül” – mondta Sherock a KNBC-nek. 

A 70 éves Mark Jenkinst ezután kórházba szállították, aki rokonai szerint „elég jelentős” sérüléseket szenvedett az arcán, ezen felül csonttöréseket szenvedett és eltörtek a bordái is.

Jenkins nagyon tapasztalt, egykori amerikai vadászpilóta

– mondta David Mortensen, a gép társtulajdonosa, aki szerint Jenkins valószínűleg a síneken akart leszállni, hogy kikerülje az utcán tartózkodó embereket. „Nem számított arra, hogy egy vonat 80 mérföld/órás sebességgel közeledik felé” – mondta Mortensen.

A Metrolink szolgáltatást a beleset után leállították, és a közúti forgalmat is elterelték a Los Angeles belvárosától körülbelül 20 mérföldre (32 kilométerre) északnyugatra található területen. Az FAA és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács is kivizsgálja az esetet. 

Fotó: YouTube

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés