Nyílt levél Perintfalvi Ritának

2022. január 10. 19:22
Hess Dénes
Vasarnap.hu
Ön az Egyház és a Szentírás tanításával ellentétes „agymenésekkel” házal. (A szerző ferences szerzetes.)

„Önt az elmúlt években többen és több ízben is figyelmeztették, hogy katolikus teológusként nyíltan szembe megy az Egyház tanításával (itt és itt). Ezeket Ön személyes támadásoknak tekintette és sértett felsőbbrendűségi tudattal lesöpörve azokat (itt és itt), a végzettségére hivatkozott. Sértettsége megalapozatlan, mert Ön a szakmáját (diplomáját) megcsúfolva az Egyház és a Szentírás tanításával ellentétes »agymenésekkel« házal. Ezeknek kritikája megtalálható egy alapos szakmai válaszban (itt).

Mielőtt az én végzettségem után kutakodna, leírom, hogy teológus diplomám van (FHF, 1999).

De!

Az itt előkerülő kérdéshez nem különösebben diplomára, hanem sokkal inkább józan értelemre van szükség, amely felfogja és megérti az egyértelmű katolikus tanítást.

Egyáltalán nem szükséges pápának lenni ahhoz, hogy megállapíthassuk, ki a katolikus és ki nem. Aki nyilvánvalóan nem fogadja el a Katolikus Egyház megismert tanítását – akár csak egyetlen konkrét témában is –, az nem lehet katolikus; pusztán imitálja azt. És Ön ezt teszi.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 228 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Perintfalvi szerintem egy elveszett lélek. Nagyon jó, h. végre, és így, belülről, tökéletesen kifejtve, alátámasztva figyelmeztették. Ez egy ilyen kor. Nagyon jó volt olvasni a szerzetes atya sorait.

Úgy gondolom, h. nagyon különböző erejű a késztetés és amennyire lehet, a bizonytalanokat az életet átadni képes többséghez tartozás felé helyes irányítani.

A teológusi diplomához nem kell hit.

Az egyház igazi reformátorai a szentek. Nem lehet kvázi-kívülállóként az egyházra mutogatni, hogy "azok ott" milyen bűnösök.

Nagyon tetszett, az a véleményem a vadászati világkiállításról.

"keresztény vadászkiállításról" pedig az, hogy még nem voltam olyan kiállításon, ahol a keresztény vadászokat kiállították.

Biztos nem fogja megállni, hogy ne válaszoljon, de azért időnként helyre kell rakni ezt a tévtanítót.

A mandiner szemlézte a cikkét, - nagyon helyesen - nem a ferences atya tette be a cikkét a mandinerbe.
Te csak legfeljebb commentelheted.
Mekmester, suszter maradjon a kaptafánál.

Perintfalvinak sokszor és többen megírtuk itt a mandineren, hogy álkeresztény és nem katolikus. És ezt minden bejegyzésével tanúsítja.

Az, hogy valaki a botrányos tévtanítását reklámozza azzal, hogy katolikus és teológus nem pártszimpátia függvénye.
Ha fideszes lenne, ugyanúgy kapná a bírálatunkat a keresztények sőt ateisták kritikáját, nyugodj csak bele. Ez a nő vállalhatatlan.

Nem nálunk tanít, hanem az osztrákoknál. És ez nem véletlen. Nálunk nem is taníthatna és nem azért, mert nő, bár ezzel védekezik, hanem azért, mert tévtanító.
A katolikus Egyház nem foglalkozik minden sültboloddal. A facebookjára írja a
Ha pap lenne akkor kivágnák. Az osztrákoknál pattog a labda.
Ez a nő nálunk biztos, hogy nem gyón, ha egyáltalán gyón és nem áldozik, ha egyáltalán áldozik. Erre utaló képeket nem tesz ki magáról.

Nem Orbán mondta, de ne is zavartasd magad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés