Niedermüller Péter szerint „morálisan tarthatatlan” a határkerítés

2022. január 10. 15:08
A DK-s polgármester szerint a kormány szembe megy mindazzal, amit Európa jelentett a humanizmussal, a szolidaritással, a toleranciával, a befogadással.

Hétfő reggel az ATV Start című műsorának vendégei Hajnal Miklós (elnökségi tag, Momentum) és Niedermüller Péter (polgármester, Erzsébetváros, DK) voltak. A műsorban többek között a migrációról is szó esett, amelynek kapcsán Niedermüller Péter kijelentette: szerinte „morális tarthatatlan” a határkerítés.

Niederüller: Gyurcsány Ferencnek igaza van

A műsorvezető az adás egy pontján felidézte a DK elnökének egy korábbi bejegyzését, amelyben

Gyurcsány Ferenc leszögezte, szerinte „a magyar kormány menekültpolitikája embertelen, elfogadhatatlan”.

A műsorvezető a pártelnök kijelentéséről Niedermüllert is megkérdezte. Arra volt kíváncsi, hogy az ellenzéki párt képviselője szerint szakítanak-e a migrációval kapcsolatos korábbi álláspontjukkal.

Erzsébetváros polgármestere válaszában úgy fogalmazott, szerinte a migrációval kapcsolatban „ennek a kormánynak az összes politikai megoldása az volt, hogy építsünk egy rohadt nagy falat, mindenkit nyomjunk ki ebből az országból és nem foglalkozunk velük tovább. Ez több mint embertelen. Ez morálisan is tarthatatlan.”

„A kerítés is tarthatatlan”

A műsorvezető kérdésére, hogy Niedermüller a határkerítésre gondol-e,

Niedermüller hangsúlyozta: „a kerítés is morálisan tarthatatlan”.

Hozzátette, szerinte „ahogy ez a kormány 2015 óta ezt a politikát csinálja, ez szembe megy mindazzal, amit Európa jelentett a humanizmussal, a szolidaritással, a toleranciával, a befogadással. Erre utalt Gyurcsány Ferenc, és ebben abszolút igaza van.”

Niedermüller Péter fent idézett kijelentéseit az alábbi videóban hallgathatja vissza:

Nyitókép: Pillanatkép a műsorból, ATV.hu

Összesen 239 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tökalsómüller Péter morálisan tarthatatlan.

Magyarország felszámolásával lenne egyenlő a brüsszeli migránsözön elfogadása. A DK és az ellenzék hazaárulást követ el a migráció támogatásval. Ez tarthatatlan morálisan!

Van még kérdés, Ildikó?

Úgy tűnik, hogy nem csak MZP-t kell beszélgetni minél többet.
Mondják csak el, mik a terveik.

A menekült kérdés másik oldala.
A legnagyobb gazember az, aki bátorít másokat a szülőhazájuk elhagyására, sokszor vissza nem csinálható zsákutcába terelgetve őket. Azt ugyanis senki nem tudja előre, hogy a hazátlanság mit fog jelenteni másoknak.
Nagyon gyanús nekem az a sátáni csönd, ami a menekültkérdésnek ezt az oldalát körülveszi. A látszólagos emberiesség burkába csomagolt embertelenség, amit például ez a Gyurcsány elvtárs és Niedermüller elvtárs itt bemutat.

„ahogy ez a kormány 2015 óta ezt a politikát csinálja, ez szembe megy mindazzal, amit Európa jelentett a humanizmussal, a szolidaritással, a toleranciával, a befogadással. Erre utalt Gyurcsány Ferenc, és ebben abszolút igaza van.”

Persze, ti annyira humánusok, szolidárisak, toleránsak, befogadók vagytok, hogy mindenkit, akinek eltér a véleménye a tiétektől, legszívesebben eltörölnétek a Föld színéről, de minimum földönfutóvá tennétek. Ezt mondta Gyurcsány, és ezt már nem fogod kimagyarázni.

Európa toleranciáját és a szolidaritását Trianonban megtanultuk.

Újra kinyitják azt a témát, amit a magyar társadalom elsöprő többsége, az ellenzék többsége is az elmúlt években már lezárt. Csak így tovább a kampánnyal, ebből lesz a győzelem! Az Orbáné.

Ez a Nyugat egyik fő követelése, úgy tűnik nem tudnak kibújni alóla, csak azt nem értem, hogy mire számítanak? Komolyan azt hiszik, hogy a magyar társadalom most majd megváltoztatja a véleményét az iszlám bevándorlásról?

Ha már a cigányok kapcsán a cseheket emlegeted. Jártál Csehországban a német határ, Usti nad Labem felé? Vagy mentél már Breznó felől a Magas Tátrába?

Mi van brumisajt, kénytelen voltál új nicken belépni? Január 9 8:34 óta 59 bejegyzés, szorgalmas vagy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés