Digitális bankba fektet a BDPST Group: megvásárolja a Gránit Bank többségi tulajdonjogát

2021. december 30. 13:49
Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa kifejtette: céljuk, hogy a befektetéssel tovább diverzifikálják a cégcsoport tevékenységét.

A BDPST Zrt. üzletrész-adásvételi szerződést írt alá a Gránit Bank Zrt. 57 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. A BDPST Zrt. a jogszabályoknak megfelelően benyújtotta a tranzakció zárásához szükséges pénzügyi felügyeleti engedély iránti kérelmet a Magyar Nemzeti Bankhoz, az elbírálás folyamatban van – olvasható a cég honlapján.  Azt írják: a BDPST Group 57 százalékot vásárol a hazai bankszektor leggyorsabban növekvő, digitális üzleti modellt megvalósító bankjában, a Gránit Bankban.

„Cégcsoportunk elkötelezett pénzügyi befektetőként hosszú távon kívánja támogatni a Gránit Bank üzleti stratégiáját. Tőkeemelés formájában biztosítani kívánjuk a bank további dinamikus növekedéséhez szükséges tőkét. A BDPST Group célja, hogy a befektetéssel tovább diverzifikálja a cégcsoport tevékenységét. Hiszünk a Magyarországon, de globálisan is átalakuló pénzügyi szektor üzleti lehetőségeiben, ezért is kerestünk olyan befektetést, ahol a jövő sikereinek zálogát jelentő digitális szemlélet már adott” – emelte ki Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa.

A Gránit Bank irányításában a tranzakció nem jelent változást, a bankot továbbra is Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató vezeti, aki kisebbségi tulajdonosként is érdekelt marad a bank részvényesi értékének növelésében.

Az új tulajdonos deklarálta, hogy további tőkeemelést kíván megvalósítani a Gránit Bankban, tervei hosszú távúak.

Emellett támogatja a bankban megvalósuló Új Munkavállalói Résztulajdonosi Program indítását is. A Gránit Bank 2010 májusában, zöldmezős bankként kezdte meg tevékenységét, mérlegfőösszege az alapítás óta a kilencvenszeresére nőtt, és az idén megközelíti a 700 milliárd forintot, így mára Magyarország leggyorsabban növekvő bankjává vált. A bank ügyfélszámláinak száma immár meghaladja a 80 ezret, és a nem-teljesítő hitelek (NPL) rátája pedig mindössze 0,03 százalék, amely érték bőven a hazai bankszektor átlaga alatt marad. A jó eredményeket és a dinamikus növekedést a bank vezetése elsősorban annak tulajdonítja, hogy a Gránit Bank Magyarországon elsőként valósított meg egy innovatív, kifejezetten digitális üzleti modellt.

A bankot alapítása óta Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja vezeti. Az 57 százaléknyi tulajdonrésszel kapcsolatos tranzakciót a befektető üzletrész-adásvétel útján fogja megvalósítani, amelynek végrehajtása érdekében harmadik felekkel történő megállapodások előkészítése, illetve a Magyar Nemzeti Bank engedélyezési eljárása folyamatban van.

Fontos a gazdasági, a társadalmi, illetve a környezeti fenntarthatóság 

A 2015-ben alapított BDPST Group dinamikusan növekvő, hosszú távú befektetési szemlélettel rendelkező tőkebefektető társaság, amely eddig elsősorban ingatlanpiaci befektetéseiről volt ismert. A cégcsoport stratégiai célja, hogy egy határozott vízió mentén, szektorokon és országhatárokon átívelő, a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló teljesítményű cégcsoporttá váljon.

„A Gránit Bank megvásárlása minden, számunkra fontos feltételnek megfelel, mert olyan jövőorientált befektetés, amely hosszú távú, amelyben tere van a digitalizációnak és az innovációnak egyaránt” – hangsúlyozta Tiborcz István.

A BDPST Group tulajdonosa emellett kiemelte, hogy a cégcsoport számára kimagaslóan fontos a gazdasági, a társadalmi, illetve a környezeti fenntarthatóság elve és gyakorlata. A BDPST Group olyan befektetéseket keres, amelyek ezeknek a kritériumoknak egyaránt eleget tesznek. A száz százalékban magyar tulajdonú Gránit Bank rendkívül hatékony pénzintézet, amely joggal lehet büszke az alacsony környezeti terhelésére, a minimalizált károsanyag-kibocsátására, valamint digitális, papírmentes megoldásaira, amelyekkel évente fák százait menthetik meg.

A 2015-ben alapított BDPST Group dinamikusan növekvő tőkebefektető, ingatlanfejlesztő és szállodaüzemeltető társaság, stratégiai célja, hogy egy erős gazdasági vízió mentén, szektorokon átívelően, egy a nemzetközi versenyben is helytállni képes, kimagasló piaci teljesítményű cégcsoporttá váljék. A cégcsoport, holdingszerűen tulajdonolt leányvállalatain keresztül, beruházóként számos ingatlant, illetve fejlesztési projektet menedzsel. A társaság ingatlanbefektetéseinek célja jellemzően leromlott állapotú, sok esetben műemléki védettség alatt álló épületek felújítása és turisztikai-szállodai funkciókkal történő megtöltése. A vállalat 2021-ben is folytatta szállodafejlesztési és akvizíciós tevékenységét, stratégiai célja ezen a területen, hogy a magyarországi és nemzetközi piac meghatározó szereplőjévé váljon, egyedi, megkülönböztető szállodaportfólióval. A BDPST Group anyavállalata Zrt. formában működik. Fő tevékenysége az ingatlangazdálkodás, míg a cégcsoport a leányvállalatain keresztül látja el a fejlesztői, beruházói és szállodaüzemeltetési, márkastratégiai, valamint tanácsadási feladatokat.

A nyitóképen Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa (Mandiner Archív)

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Oh te rossz gombácska, te sötétben trágyával etetett meska, azt firtatod
Hogy ki beszélt pro primo moslékról? Ohhó.... hát
Ceglédi Zoltánt idézi Soproni Tamás
2017. aug.18-án a 24.hu-n:

https://24.hu/kozelet/2017/08/..

"Ahogy Ceglédi Zoltán szokta mondani, lehet, hogy valaki nagyon szereti a Gundel-palacsintát, a gulyáslevest és a tökfőzeléket külön-külön, de
ha összeturmixoljuk ezeket, az mégiscsak moslék."


A szókimondó Ceglédi Zoltán elemzőtől nem szégyen átvenni igaz szavait . A moslék kifejezést.

Csak felvilágosítást adtam neked, A tudatlanságod miatt másodlagos szégyenérzet miatt kellene lesülnie, de nem sül le.

Hát nézdd... Ha linkeled azt akkor a moslék szó kapcsán el fogom ismerni az igazad!
(Mindenesetre én forrás kutatóként álltam és állok most ehhez, nem pedig hazugként.)

Helyes helyes... nemfeledni
De amúgy mellékesen kérlek segíts a moslékozás szót datálni..

Mert , mert Valaki szerint báncccsák a szeginy momentumos gyermeket a Soproni Tomit!

Mikor volt az a kuruc.infós moslékozás?
Hogy ki beszélt pro primo moslékról? Én 2017-ben azt találtam:
Ceglédi Zoltánt idézi Soproni Tamás
2017. aug.18-án a 24.hu-n:

https://24.hu/kozelet/2017/08/..

"Ahogy Ceglédi Zoltán szokta mondani, lehet, hogy valaki nagyon szereti a Gundel-palacsintát, a gulyáslevest és a tökfőzeléket külön-külön, de
ha összeturmixoljuk ezeket, az mégiscsak moslék."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés