Alkotmányírói pályázatot hirdet a Kontra!

2021. december 20. 11:09

Megadja Gábor
Kontra
A szövegtervezeteket a tanacskoztarsasag2022@freemail.hu e-mail-címre várják a zsűri tagjai.

„Az 1949-es alkotmány 1989-es módosítása legnagyobb bánatunkra önmagát is »ideiglenesnek« nevezte, »hazánk új Alkotmányának elfogadásáig« tételezte érvényességét. Ez a megállapodó Elitek részéről végzetes hiba volt, hiszen mind úgy érezzük, hogy ez volt az Egyetlen, Igazi Alkotmány, amelynek örökké érvényesnek kellett volna lennie! 

Ezt a piaci rést használta ki a meleg Szájer József, aki a Fidesz homofób Alaptörvényét az iPadjén írta meg, betartva a ’89-es módosítás és a hatályos törvények által szabott kereteket. A magyar Országgyűlés így 2010 után kétharmados többséggel fogadta el e törvények alapján az új Alaptörvényt. 

De a törvény betűje nem minden. Annak szelleme sokkal fontosabb! 

Be kell tehát látnunk, hogy a korábbi alkotmány és a hatályos törvények rendje alapján elfogadott Alaptörvény teljesen illegitim, hiszen azt egy fideszes kétharmad fogadta el, és a meleg Szájer József írta az iPadjén. Egy alkotmány próbája nem a törvényesség, hanem az Eszme, amelyet kizárólag az arra kiválasztottak ismerhetnek, és semmiképp sem a törvényesen megválasztott Országgyűlés kétharmados többsége, még kevésbé a meleg Szájer József, aki homofób alkotmányt írt az iPadjén. 

Márki-Zay Péter meg is kívánja gyógyítani a Magyar Alkotmányosság Eszméjén keletkezett óriási tátongó sebet, és felkérte Fleck Zoltánt, hogy a Valódi Többség (bolseviki) képviseletében írjon új alkotmányt. 

Az, hogy Fleck Zoltán mindenféle felhatalmazás, különféle hatályos törvények, parlamentek és egyéb fölösleges dolgok nélkül máris írja Magyarország jövőbeli, Igazi Alkotmányát, máris legitimebb folyamatnak tűnik, mintha az ellenzék kétharmados többséggel választást nyerne, és a hatályos törvények által megszabott keretek között alkotmányozna.”

Fotó: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is írtam egy alkotmányt a hétvégén. El is fogadtam. Hamarosan
életbe is lép, mert az lehetetlen, hogy ne legyen érvényes! Az a
kisebbségi jogok lábbaltiprása lenne.

Jogszociológus abból lesz, aki hülye a joghoz.

"Az 1949-es alkotmány 1989-es módosítása legnagyobb bánatunkra önmagát is 'ideiglenesnek' nevezte, 'hazánk új Alkotmányának elfogadásáig' tételezte érvényességét."

Mivel az új Alkotmány az Ellenzéki Kerekasztal produktuma volt, reális volt az elképzelés, hogy a rendszerváltás után az új, megválasztott Országgyűlés fog alkotmányozni, nem a posztkomcsik, meg az általuk meghívott ellenzéki tagok által gründolt bizottság. Ugyanis az Ellenzéki Kerekasztal ez volt, egy bizottság, akinek a tagjait az MSZMP is elfogadta.

Az 1989-es alkotmánynak semmiféle modern jogi legitimációja nem volt, kizárólag a kádárista politikai erők gyakorolta kegyből fakadóan jöhetett létre. Olyan alkotmány, ami elég jó az MSZMP-s elvtársak számára is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés