Újra jön a migránskvóta? Mit javasol most Brüsszel? (VIDEÓ)

2021. december 12. 18:05
A Libe bizottság felfrissítette és újra témává tette a kvóta gondolatát. A Mandiner Reakció friss műsorában néhány percben foglaljuk össze a friss információkat.

Azért indítottuk útjára a Mandiner Reakciót, hogy időszűkében lévő olvasóinknak hétről hétre gyors és érthető áttekintést nyújthassunk a hírek mögött zajló folyamatokról. Mai adásunkban Pócza István külpolitikai elemző debütál – és rögtön egy forró témát dolgoz fel. 

Úgy tűnik, Brüsszel nem tud szabadulni a kötelező kvóta gondolatától. Ezúttal az EP Libe bizottsága porolta le az ötletet. Megnéztük a javaslatot, az arra érkező friss válaszokat és azt is, mennyire volt sikeres az elosztási mechanizmus az eddigiekben, pár percben pedig össze is foglaltuk, amit találtunk. 

A teljes videót itt megtekintheti: 

 

Nyitókép: Birol Bebek/AFP

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már annak emlegetése, hogy Európában befogadják őket különösebb teketória nélkül, kriminálisan embertelen. A migráns lét nem természetes állapot. Arra invitálni valakit erkölcstelen bűntett.

A letelepedési kötvénnyel - ami világszerte ismert megoldás - nem dokumentumok nélküli, önmagukról akármit hazudó, illegálisan, akár erőszakkal bejutni akaró emberek jöttek. Nagy különbség.

A kalandos utazás túlélése sok esetben csak a hontalanság kezdete, amire nincs felkészülve az, aki nem próbálta. Aki csak bedőlt az európai lakosság keverését akaró gazemberek szirénhangjának.

Az első nagy 'migráns' behatolást Martell Károly sikeresen elhárította. Azóta nevezik földrészünket politikailag Európának. Ne legyünk méltatlanok az elnevezésre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés