A népmese is baloldali műfaj: a legszebb költések Lenintől Gyurcsányig

2021. december 10. 14:19

Ódor János László
Kontra
Fabula a magyar-kurd kislánytól, aki Jámbor haknijára ment ki, hogy megdicsérje.

„»A vasárnapi kitelepülésen odajött hozzám egy lány és köszönetet mondott. Szép, ékes magyarsággal mondott köszönetet, mert már itt született Magyarországon. Azt köszönte meg, hogy a szüleinek, akik kurdok – és Isztambulból költöztek Magyarországra – meg tudja mutatni a posztjaimat, látják, hogy nem minden magyar gyűlöli őket...«

Na! Az élet írja a legjobb sztorikat. Ki ne hinné el, hogy egy Magyarországon született, és ezért magyarul anyanyelvi szinten beszélő kurd lánynak egy kora decemberi vasárnapon éppen az jutott eszébe, hogy ki kéne menni Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes munkatársának, az exmércés Jámbor Andrásnak a utcafórumára. Azért, hogy a támogatásáról biztosítsa, hiszen olyan jókat ír Facebookon!

Igen, valószínűleg pont így történhetett.

Kísérteties, de nekem is hasonló élményben volt részem. Csak Jámborral ellentétben egy szír kisfiú szólított meg a minap az utcán.

A János László bácsi olyan jókat ír, és bár én szír származású vagyok, nagyon szeretem Doktor Orbán Viktor Miniszterelnök Urat, és nehogy lebontsuk a kerítést!”

Nyitókép: KlikkTV

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még az előválasztási bohózatból volt a kedvenc mesém, amikor Dobrev Klárához odalépett vidéken egy fiatal és a fülébe súgta: Legyél Te az ország anyukája!

Megkérdezted a kurd kislánytól, hogy a törökdúlás alatti magyar holokausztban népe részt vett-e, amikor 4.5 millióról 1.5 millióra csökkent a lélekszámunk?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés