Tettekkel lehet igazán segíteni, nem szavakkal

2021. december 03. 14:53

Célunk egy olyan biztonságos környezet megteremtése, amely reményt is ad az áldozatok számára.

2021. december 03. 14:53
null
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Ez az alaptétel az, amely cselekvésre ösztönöz mindannyiunkat és együttérzésünket tényleges segítségnyújtássá alakítja. Ez az alapelv volt a kiindulópont az első Áldozatsegítő Központ megnyitásánál 2017-ben és ugyanez ma is, amikor országosan immáron a kilencedik központot adjuk át Nyíregyházán.

Az államnak kiemelt feladata a bűnözés okozta anyagi, erkölcsi, lelki károk csökkentése, enyhítése és lehetőségekhez mérten azok felszámolása. Az Igazságügyi Minisztérium kezdeményezésére létrehozott Áldozatsegítő Központok célja, hogy megadják az áldozatok számára mindazt a segítséget, amelyre szükségük van. Célunk egy olyan biztonságos környezet megteremtése, amely nemcsak megkönnyebbülést, hanem reményt is ad az áldozatok számára. Egy olyan intézményi hálózat kialakítása, amely a problémát jelentősen csökkenti, a jövőt pedig könnyebbé teszi. Ebben nyújtunk nemcsak lelki, fizikai és jogi, hanem anyagi támogatást is mindazoknak, akik kapcsolaton belüli erőszak elszenvedői, bántalmazott gyermekek, kiszolgáltatott családtagok vagy a bűncselekmények közvetett érintettjei.

Fontos kiemelni, hogy 2021. november 1-jétől annak érdekében, hogy minél szélesebb áldozati kör számára legyen elérhető az azonnali segítségnyújtás lehetősége, már nemcsak a személy elleni erőszakos bűncselekmények esetén, hanem az áldozatok sérelmére elkövetett szexuális visszaélés, kerítés, gyermekprostitúció kihasználása, zaklatás, kifosztás, valamint a lopás vétsége bűncselekményi tényállásai esetén is VAN azonnali SEGÍTSÉG.

Az áldozatsegítő kapacitások folyamatosan bővülnek. Immár kilenc nagyváros – Budapest, Miskolc, Szeged, Pécs, Kecskemét, Szolnok, Veszprém, Szombathely és a mai naptól Nyíregyháza – rendelkezik Áldozatsegítő Központtal, valamint Salgótarjánban egy Áldozatsegítő Pont működik bajbajutott honfitársaink megsegítéséért. A munkát folytatjuk, célunk az országos lefedettség, hogy 2025-ig minden megyeszékhely rendelkezzen Áldozatsegítő Központtal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. december 04. 00:18
Én a youtube-videóikra találtam rá, és minden elvárás nélkül néztem bele, valami ultraprimitív gagyit vártam, és meglepődtem, hogy a felrakott mintajelenetek, amiket színészek adnak elő, mennyire hatásos, nagyon jól összerakott, profi munkák, érdemes belenézni, ha valakinek van rá egy kis ideje, mert tök jók: A helyedben öngyilkos lennék - Iskolai bántalmazás https://www.youtube.com/watch?v=iH30fk1SvcY& Színes orchideák - párkapcsolati erőszak https://www.youtube.com/watch?v=t06lY6uMUNs Csak egy utolsó esélyt - A zaklatás https://www.youtube.com/watch?v=E6cPlRMSmAI Hogy a konkrét munka mennyire hatékony egy ilyen szervezetben, azt nem tudom, de a művészek háttérmunkája, amivel ehhez megteremtettek némi felvezetést vagy körítést, az nagyon rendben van.
Gyzoltan
2021. december 03. 16:58
Addig, míg Varga Judit ellenáll a cionista eszement Brüsszel eszement követeléseinek, rendben van minden... -de, ha enged, és lefekszik nekik... Sajnos, volt már rá példa, mikor jött a vállvonogatás, a siránkozás, hogy így az EU, meg úgy az EU...
AROON
2021. december 03. 16:09
"Egy másik uniós eljárásban is történt előrelépés: a Európai Bíróság főtanácsnoka egyértelműen kimondta, hogy a magyar és a lengyel kormány alaptalanul támadta meg az unió pénzügyi érdekeit védelmező jogállamisági rendeletet." Olvasni tudsz? Értelmezni? Az unió pénzügyi érdekeit védelmező jogállamisági rendelet!!!! Baromira nem tudsz te semmit!!! Az a jogállam, amit az unió, s az azt irányító nagytőke, annak mond! Szánalmas vagy!!!
AROON
2021. december 03. 15:39
Ez is hiszti tárgya lesz a libsik részéről!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik