Jámbor megpróbált odamondani Orbánnak – mutatjuk, hogy sikerült

2021. december 2. 9:10
Formabontó helyesírás és matematika a ferencvárosi képviselőjelölt kommentjében.

Csütörtök reggel nem várt helyről, az egyesült ellenzék ferencvárosi képviselőjelöltjétől kapott kritikát Orbán Viktor. Jámbor András, a Mérce egykori főszerkesztője több pontban is problémásnak találja Orbán bejelentését arról, hogy a tanárok és az óvónők tízszázalékos béremelést kapnak.

Jámbor szerint ez a béremelési „mindkétt” szakszervezet szerint „vérlázitó”. A képviselőjelölt szerint Orbánnak inkább le kéne ülnie az érdekképviseletekkel és „meghalgatnia” a dolgozók panaszait – már ha lenne „vér a pucájában”.

A korábban Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes munkatársaként tevékenykedő Jámbor szerint a szakmai pótlék tízszázalékos emelése egyrészt „nem béremelés”, másrészt pedig a kezdő tanároknál még a garantált bérminimumot sem éri el ez az emelés. Jámbor, aki a betűvetés mellett úgy tűnik, hogy a számolással is hadilábon áll, ez után egyből a negyedik pontra tér, ami szerint a kormány még semmit sem mondott arról, hogy 2023-ra mit tervez, ötödrészt pedig az is zavarja az egykori újságírót, hogy a tízszázalékos emelésnek szerinte kevés érezhető hatása lesz a jelenlegi infláció mellett.

Az oktatás fontosabb annál, mint hogy Facebook képeken hazudjunk róla!” – szúrja még oda a miniszterelnöknek Jámbor András.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Újságíró, vérében van az írás.

Jámbor nem lesz g ki a sorból.

A főpolgármesternek nem magyar, hanem angol helyesírást tanít. Ezért hagyjátok békében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés