Márciusban nyílik a Néprajzi Múzeum, nagyszabású kiállítások jönnek

2021. december 1. 14:24
A világszínvonalú épületen jelenleg az utolsó munkálatokat végzik.

Nagyszabású kiállításokkal nyílik meg 2022 márciusában a Néprajzi Múzeum új otthona; a Liget Budapest projekt keretében készülő múzeum építése a befejezéséhez közelít. Éppen 10 éve indult el a Liget Budapest projekt, melynek új épületei közül a Néprajzi Múzeum építését kezdték meg elsőként. Mivel az épületen jelenleg az utolsó munkálatokat végzik, már látható, hogy világszínvonalú új otthont kap alapításának 150. évfordulójára a Néprajzi Múzeum – mondta el az épület szerdai sajtóbejárásán Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.    

Ferencz Marcel, a ház terveit jegyző Napur Architect vezetője hozzátette: több mint ezer munkás, mérnök és egyéb szakember dolgozik az épületen, amely

a Városligeti fasor végén új kaput nyit majd a Ligetre.

Kemecsi Lajos, a múzeum főigazgatója hangsúlyozta, hogy már a megnyitásra számos látnivalóval készülnek: belépő nélkül is látogatható lesz a grandiózus Kerámiatér, a gyűjtemény keresztmetszetét adja a Megérkeztünk című időszaki tárlat, de márciusban megnyit az állandó kiállítás leglátványosabb egysége, a ZOOM tér és a Méta elnevezésű múzeumi élménytér is. Gyorgyevics Benedek, a beruházó Városliget Zrt. vezérigazgatója közölte: a nyitásra elkészül az épület tetőkertje, a szomszédos promenád, valamint a Liget környező területeinek parkrendezési munkálatai is.

(MTI)

Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én minden közbeszerzési közpénztolvajt a Dózsa György út lámpavasain szeretnék látni.
Meg a felszopókat is.

Aki közpénzlopásból él, az most nyomjon egy diszlájkot, meg mocskolódhat és fenyegetőzhet is kommentben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés