A törvény, amely örökre megváltoztatja Németországot

2021. november 30. 11:39

Boris Kálnoky
Corvinák
A német szociáldemokraták, a zöldek és a liberálisok megállapodtak a kormánykoalícióról, és bemutatták programjukat. Ennek egyik pontja a migrációs politika radikális reformja, amely örökre megváltoztatja Németországot.

„A koalíciós szerződésben az áll, hogy a koalíció többes állampolgárságot kíván bevezetni, és egyszerűsíteni kívánja az állampolgársághoz vezető utat.

Németországban hagyományosan nem engedélyezett a kettős állampolgárság, ellentétben az Egyesült Államokkal vagy éppen Magyarországgal. Ha valaki német akar lenni, akkor bármilyen más állampolgárságát fel kell adnia. Kivételt képeztek ez alól a kettős állampolgárságú szülők Németországban született gyermekei. Ha elérik a felnőttkort, nem kell választaniuk, és megtarthatják mindkét állampolgárságukat. A szabály 2000 óta több mint 1,5 millió emberre vonatkozik, akik így kettős állampolgárok maradhatnak.

Azokra a bevándorlókra azonban, akik nem Németországban születtek, hanem odaköltöztek, eddig az a szabály vonatkozott, hogy csak akkor kaphatnak német állampolgárságot, ha legalább 8 évet töltenek az országban, beszélik a nyelvet, ismerik az alkotmányt, nem követtek el bűncselekményt, és lemondanak a származási országuk állampolgárságáról.

Ez fog hamarosan megváltozni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Választék sem nagyon volt.
Csak annyi, hogy esetleg az egyik kevésbé rossz, mint a másik.

Meg kell tagadni a náci múltat. De ennyire?

Nem vagyok abban biztos, hogy a liberálisok hatalmát fogják növelni az újnémetek. Félek, hogy hamarosan a Németországi Iszlám Párt hatalmát fogják növelni. Akikkel koalázni szeretnének a libsik, akiket ehelyett lenyakaznak.
Elég szarul néz ki ez az egész XXI. századi paradigmaváltás, legalábbis jelenelg.

Utánunk az özönvíz!

Érdemes elolvasni a teljes cikket: "2020-ban több mint 11 millió külföldi állampolgár élt Németországban. Ez a szám a következő években drasztikusan csökkenni fog, mivel sok külföldi is igyekszik majd kihasználni az új, liberális szabályokat. A német állampolgárok száma ennek megfelelően növekedni fog.
A német állampolgárok között csökkenni fog a német származásúak aránya. Ezt a hatást az a tény is fokozza majd, hogy a német nemzetiségűek általában kevesebb gyermeket vállalnak, mint a bevándorló családok."

Németeknek nem volt Trianonjuk, a szavazók nem tudják, hogy mi vár rájuk. Mi igen.

A nagyobbik, a Wende óta Németországban élő fiam, de a "csak" 16 éve áttelepedett (a 3. gyerek már ott született) sem vette fel a német állampolgárságot. Nem tudom, szavaznak-e ott, v. egyáltalában szavazhatnának, itthon azt hiszem, nem szavaznak. Drezdából talán bonyolultabb is lenne. Föl sem merült, h. ilyenkor hazajönnének. Tulajdonképpen szomorú. Az tény, h. nagyobb anyagi biztonságban élnek, mintha itthon maradtak volna. Még mindig minden kiszámíthatóbb és a kertvárosban egyelőre nincsenek migráns tömegek.

Olyan nem volt még nekik, hogy elszaporodnak a bevándorlók, majd azt mondják, hogy ez itt az övék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés