Tovább nőtt a genderideológiát elutasító magyarok aránya

2021. november 29. 20:51
Ráadásul emelkedett azok aránya is, akik szerint csak férfi és csak női nem létezik.

Tovább nőtt a genderideológiát elutasító magyarok aránya – közölte az Alapjogokért Központ az áprilisi és legfrissebb közvélemény-kutatása eredményeinek összevetése alapján hétfőn az MTI-vel. Azt írták: amíg 2021 áprilisában a magyar felnőtt lakosság 69 százaléka gondolta úgy, hogy a férfi és női nem vele született tulajdonság,

addig novemberben már közel háromnegyedük, 72 százalékuk helyezkedett erre az álláspontra.

Ráadásul emelkedett azok aránya is, akik szerint csak férfi és csak női nem létezik: 2021 áprilisában a válaszadók 66 százaléka, novemberben pedig már 73 százaléka utasította el e tekintetben is a genderideológia legalapvetőbb állítását – tették hozzá.

Mi is volt ez a kutatás?

Az Alapjogokért Központ két, országosan reprezentatív közvélemény-kutatást is készített arról, hogy mit gondolnak a felnőtt magyarok a „teremtett nemek” megváltoztathatóságát hirdető genderideológiáról. Az áprilisi adatfelvétel során a teljes népesség több mint kétharmada, 68,5 százaléka mondta azt, hogy a férfi és női nem vele született tulajdonság, és csupán 22 százaléka azt, hogy az ember élete során azokat megválaszthatja.

Novemberre a férfi és női nemet teremtett nemként azonosítók aránya 72,2 százalékra nőtt, míg az azok megválaszthatóságát támogatóké 17,3 százalékra csökkent. Előbbi 3,7 százalékpontos emelkedést, utóbbi 5 százalékpontos csökkenést jelent a két adatfelvétel eredményei között.

Ezek alapján még határozottabban kijelenthető, hogy a magyar társadalom döntő többsége elutasítja a nemek teremtettségének, illetve a biológiai nemeknek a megkérdőjelezését

– állapította meg az Alapjogokért Központ.

Amíg áprilisban a magyar felnőtt lakosság 66 százaléka, a legutóbb már 72,6 százaléka mondta azt, hogy csak férfi és női nem létezik, ezzel párhuzamosan pedig 23,6 százalékról 18,1 százalékra csökkent azoknak a válaszadóknak az aránya, akik szerint további nemek is léteznek.

Háttér

Az Alapjogokért Központ 2021. április 6-7-én és 2021. november 22-24-én készített közvélemény-kutatást telefonos adatfelvétellel. Az ezer-ezer fős minták reprezentatívak a 18 évesnél idősebb lakosságra.

Azokban az esetekben, ahol minden megkérdezett válaszolt a kérdésre, 95 százalékos megbízhatósággal mondható, hogy a becslések maximum 3,16 százalékkal térnek el a teljes sokaságra jellemző értéktől – áll a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Budapest, 2021. július 24.
A 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton 2021. július 24-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vannak előzetes-természetes adottságok, amikhez a józan - normálisan élni akaró - többség egyszerű-romlatlan-manipulálhatatlan módon ragaszakodik. Ráadául, a ripacskodó, izlésficamos kisebbség eljárása is taszító.

Ezért akarják a gyerekeket átnevelni! Utánpótlásban kellenek!

Minél jobban nyomulnak, annál inkább nő az érték.
A nyugatiak ezt nem értik meg: minél jobban nyomulnak, annál inkább elutasítjuk........rendszeresen kontraproduktívak. MZP is pont ilyen.

"Ráadásul emelkedett azok aránya is, akik szerint csak férfi és csak női nem létezik."

Hatodik osztályos biológia.

Ezt én sem értem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés