Biden 2024-ben is indulni akar az elnökválasztáson

2021. november 23. 7:21
A 79 éves elnök népszerűsége az utóbbi hónapokban jelentősen megcsappant, ami a Demokrata Párt berkeiben kérdéseket vetett fel.

Joe Biden amerikai elnök újraválasztása érdekében 2024-ben indulni akar az elnökválasztáson – erősítette meg hétfőn Jen Psaki fehér házi szóvivő újságíróknak nyilatkozva. A 79 éves Biden népszerűsége az utóbbi hónapokban jelentősen megcsappant, ami a Demokrata Párt berkeiben kérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban, hogy törekedni fog-e egy második mandátum megszerzésére, vagy sem.

Igen fog. Ez a szándéka”

– jelentette ki Psaki Bidenre célozva, aki az amerikai elnök repülőgépén, az Air Force One fedélzetén az észak-kaliforniai Fort Braggbe tartott egy hálaadás napi ünnepségre.

Megfelelő jelölt lenne Joe Biden?

A demokratákat felrázta a virginiai kormányzóválasztási vereség és az, hogy New Jersey államban szoros versenyben nyert a hivatalban lévő jelölt, a demokrata Philip Murphy. Kérdések merültek fel azzal kapcsolatban is, hogy mennyire elfogadható jelölt lenne Kamala Harris jelenlegi alelnök, ha Biden mégsem indulna 2024-ben újraválasztásáért. Az USA TODAY/Suffolk Egyetem nemrég elvégzett felmérése szerint Harris 28 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

Joe Biden a múlt héten rövid időre – egy óra huszonöt percre – a rajta altatásban végzett béltükrözés idejére átruházta jogköreit Kamala Harris alelnökre. Így az amerikai történelemben első alkalommal fordult elő, hogy nő látta el rövid ideig az Egyesült Államok elnökének teendőit.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak nem arra gondol, hogy állapota megfelel országáénak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés