Terrortámadás történt egy liverpooli kórház előtt

2021. november 15. 13:38
Egyedül a merénylő halt meg.

Vasárnap felrobbant egy taxi egy liverpooli kórház előtt, a rendőrség terrortámadásnak nyilvánította az esetet – adta hírül a Sky News. A robbanásban egy ember, maga a robbantó vesztette életét, a taxisofőr még időben ki tudott mászni a kocsiból.

Az eset kapcsán két helyszínen tartottak házkutatást a hatóságok, az egyik esetében jelentősnek nevezett bizonyítékokat találtak. A robbanás után fegyveres rendőrök lecsaptak a Sutcliffe Street több sorházára, ahol a három letartóztatás történt.

A 29, 26 és 21 éves férfiakat a terrorizmusról szóló törvény megsértése alapján vették őrizetbe, és egy másik, 20 éves férfival együtt később kihallgatják őket. Russ Jackson, rendőrfőnök-helyettes, az északnyugati terrorelhárítási rendőrségtől elmondta: folyamatban van a nyomozás. Elmondása szerint a sofőr délelőtt 11 óra táján vette fel fuvarját, aki azt kérte, vigye őt a körülbelül 10 percre lévő Liverpool Women's Hospitalhoz. 

Amikor a taxi megközelítette a kórháznál található kiszállási pontot, az autóból robbanás hallatszott. A robbanószerkezet valószínűleg egy házi készítésű, „improvizált” bomba volt. A sofőr szerencsére ki tudott szállni, mielőtt a kocsi lángba borult, sérüléseit ellátták, otthon lábadozik.

Nyitókép: EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pintérék is jugó rakétavetőket használtak 2007-2008-ban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés