Márki-Zay Péter: Az baj a rezsicsökkentéssel, hogy nagyon könnyű megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni

2021. november 2. 8:45
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint, ha „egyszer megadta ezt az Orbán-kormány valakinek, akkor ebből nagyon nehéz kimászni”, pedig szerinte az árakon keresztül kell takarékosságra ösztönözni az embereket.

Meglepő nyilatkozatott tett Márki-Zay Péter a rezsicsökkentéssel kapcsolatban a Greenpeace Magyarország Facebook-oldalán található egyik videóban. A felvételen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje elmondta, szerinte

az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni”.

„Ez veszélyes”

Mint a hódmezővásárhelyi polgármester érvelt: „tudjuk azt, hogy az előző kormány éppen abba bukott bele részben, hogy megszüntette mondjuk a 13. havi nyugdíjat. Tehát ezeket rendkívül veszélyes…

A rezsicsökkentés kivezetéséről se beszélünk, hiszen egyszer megadta ezt az Orbán-kormány valakinek, akkor ebből nagyon nehéz kimászni”.

Hozzátette azt is: „de ennek iszonyatosan tovagyűrőző káros hatása van a környezetvédelemre is. Az igazságosság szempontjából is.” Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje aláhúzta, szerinte az is probléma, hogy „a rezsicsökkentés olyanokat is jutalmaz, olyanoknak is olcsó energiát ad, akik egyébként tehetős emberek és ki bírnák fizetni a valódi, világpiaci árat”. Pedig

Márki-Zay szerint az árakon keresztül kell takarékosságra ösztönözni az embereket.

Márki-Zay Péter fent említett kijelentéseit az alábbi videó 32 perc 56 másodpercétől kezdődően hallgathatja vissza:

Bizonyított a rezsicsökkentés

Magyarország kedvező helyzetben van az európai energiaválság időszakában, véli Hortay Olivér, a Századvég Gazdaságkutató Energia- és Klímapolitika Üzletágának vezetője. Bővebben is érdekel...

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 347 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsányné azt mondta, sávos rezsi árakat akar. A rászorulóknak lenne egy alap ingyen.
MZP és Gyurcsányné abban már egyetért, hogy változtatnának a rezsicsokkentesen.

Fosnak tőle, de nagyon.
A korrupcióról szóló nyilatkozatait bezzeg nem kommentálják a rohadékok!

Ha könnyű megadni, miért akarod elvenni?

MZP az új Lendvai Ildikó... MZP elismeri, hogy ismét elszabadítnaá az energiaárakat, persze megint a balliberális sunyisággal, "hatékonyságot" emlegetve. Nehogy MZP-re szavazz, ha jót akarsz magadnak és a szeretteidnek!

Majd mindjárt jön, hogy ez az ő "magánvéleménye"...

... kormányképes erő, na.

Ja, MONDANI.

A kérdés már csak az, hogy ezeket miért egy baloldali pártkoalíció miniszterelnök-jelöltjeként MONDJA...

Csak hagyni kell beszélni ezt az ostoba bábot, elintézi ez magát.

Könnyű volt megadni???? Akkor MZP mostani szövetségesei a kormányzásuk idején miért emelték folyamatosan az energiaárakat? Miért kellett Orbánnak keményen megharcolni a szolgáltatókkal? MZP sületlenségénél csak a hazugságai nagyobbak! MZP mindenben szajkózza a ballibeális nézeteket, de azt hazudja, hogy ő jobboldali. Ezt a hazug és tehetségtelen-karizmátlan paprikjancsit nehogy támogassad áprilisban a szavazatoddal, mert a 2010 előtti katasztrofális időket hozná vissza!

Ne reagáljatok olyan primitív ember megszólalásaira, mint Antilop.

Egész biztosan így akarják.
Emlékszem, amikor volt a gázár támogatás, a fél ország átjelentkezett a nagyszülőkhöz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés