Schwarzenegger: Ostobák és hazugok mondják, hogy a környezetet és a gazdaságot nem lehet egyszerre védeni

2021. október 29. 15:48
„Mi rájöttünk, és ők is követhetik a példát, csak elég tökösnek kell lenni ahhoz, hogy beleálljon az ember” – mondta a színész.

Arnold Schwarzenegger a glasgow-i klímacsúcs előtt adott interjút a BBC4-nak, amelyben a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságáról beszélt. Szerinte Kalifornia bizonyította, hogy ez nem feltétlenül jár gazdasági válsággal vagy tömeges leépítésekkel, mint ahogy azzal sokan riogatnak. Kalifornia az egyetlen, amel képes volt 25 százalékkal csökkenteni szénkibocsátását, miközben gazdaságilag továbbra is az USA legerősebb állama maradt.

„Ez mutatja, hogy meg lehet védeni egyszerre a környezetet és a gazdaságot. Így nem szabad hallgatni azokra, akik arról beszélnek, hogy munkahelyek fognak elveszni a zöld átállás miatt. Hazudnak, vagy csak ostobák, és nem tudják, hogy kell ezt csinálni. Mi rájöttünk, és ők is követhetik a példát, csak elég tökösnek kell lenni ahhoz, hogy beleálljon az ember” – mondta a színész, aki hozzátette: a környezetvédők ugyan jószándékúak,

de sokszor rosszul kommunikálnak, mert nyomasztó tényeket zúdítanak az emberekre,

ahelyett, hogy egy jól megválasztott narratívával érdekeltté tennék őket a változásban. Szerinte a húsfogyasztás visszaszorítását sem a lemondás erényére kellene felfűzni, hanem azt kéne hangsúlyozni, hogy mit nyerhetnek ezzel az emeberek. Ő például az elmúlt években negyedére csökkentette a húsfogyasztását, és az orvosa azt mondta, az erei nem szűkülnek tovább.

Akkor feladtam én ezzel valamit? Éppen, hogy egészséget nyertem, ez az életmód plusz két évet adott nekem” – jelentette ki Schwarzenegger.

Nyitókép:  ALEX HALADA / AFP

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a durva, hogy lehet Schwarzenegger képmutató, még mindig neki van igaza a sötétzöldekkel szemben, akik mindenki számára megszabnák, hogy hogyan éljenek (éljenek húszemeletes panelházakban, csak tömegközlekedést használjanak, zöldséget egyenek zöldséggel - a téli hónapokban is) "a Föld érdekében"

Schwarzinak saját tankja is van, amivel gondolom a klímát védi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés